3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Soul Sister Dance Revolution met Imagine Dragons naar Ierland / Inschrijving UNICEF Talent Battle geopend / House of Rock verder als Popschool Den Haag / Clubtour Splendid in najaar / The Feeling, Kane en meer op Peace One Day Celebration concert / Gruppo Sportivo stopt met optreden / Extra concert Kane in Paard van Troje

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Soul Sister Dance Revolution met Imagine Dragons naar Ierland

De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution treedt donderdag 22 augustus op in het voorprogramma van de Amerikaanse indierockband Imagine Dragons. De band heeft op dit moment een bescheiden hit met het nummer ‘Radioactive’. Soul Sister Dance Revolution is deze zomer ook op veel festivals te zien. Zo staat de band onder andere op Parkpop, Schollenpop, De Beschaving, Metropolis en Dijkrock. In het najaar doet de SSDR een clubtour door Nederland. Het optreden met Imagine Dragons vindt plaats in het Olympia Theatre in Dublin.
 

Inschrijving UNICEF Talent Battle geopend

UNICEF Nederland organiseert dit jaar voor het eerst de UNICEF Talent Battle, een talentenjacht voor bands en groepen van middelbare scholen met leden tussen de 13 en 18 jaar. Na een periode van online voorrondes gaan de vierentwintig populairste groepen en bands door naar de voorrondes in de Bitterzoet in Amsterdam, Ekko in Utrecht en de SuperMarkt in DenHaag. Uiteindelijk blijven er negen deelnames over die doorgaan naar de grote UNICEF Talent Battle benefietfinale, waarvan de opbrengst volledig naar UNICEF gaat. Het te winnen prijzenpakket bestaat uit studiotijd, een schoolplein takeā€over met een bekende Nederlandse artiest en een waardecheque voor nieuwe muziekinstrumenten voor de desbetreffende middelbare school. Inschrijven kan via de website van de UNICEF Talent Battle. Op 30 september worden de deelnemers aan de online voorronde bekend gemaakt.
 

Clubtour Splendid in najaar

Splendid gaat weer op tour langs de Nederlandse clubs. Vanaf oktober tourt de Haagse reggaeband langs zalen als Tivoli, Rotown, Doornroosje, Bitterzoet, Gigant, Mezz en Simplon. Paard van Troje, waar de band eerder dit jaar het album ‘Sun Beats Down’ wordt vooralsnog niet aangedaan tijdens de clubtour. De band gaat bovendien ook een mooi festivalseizoen tegemoet met optredens op Concert At Sea, Werfpop, Zwarte Cross, Sziget en Schollenpop. Het album ‘Sun Beat Down’ wordt daarnaast ook goed ontvangen (hier de recensie van 3voor12 Den Haag) en behaalde zelfs de 11e plaats in de Album Top 100.
 

House of Rock verder als Popschool Den Haag

Per 1 september zal House of Rock, de voormalige popmuziekafdeling van het Koorenhuis, worden voortgezet onder de naam Popschool Den Haag. De locatie blijft het gebouw aan de Prinsegracht 27. House of Rock werd vijftien jaar geleden opgericht als eerste aanbieder van popklassen in Den Haag. Het Koorenhuis zal volgend seizoen zelf geen lesaanbod meer hebben, maar dit betekent dus niet het einde van House of Rock. Het vaste lesaanbod aan zang-,  instrument- en bandlessen voor alle niveaus en leeftijden zal worden uitgebreid met cursussen als songwriting, studioproductie en een klaarstomingscursus voor toelating aan de popacademies. Om deze overgang te vieren vindt een speciale avond plaats in het Paardcafé op dinsdag 25 juni van 19.00 tot 22.00 uur. Hier presenteren zich leerlingen van allerlei bandklassen. Op 29 juni is er tussen 11.00 en 15.00 uur een open dag in het Koorenhuis waar ook Popschool Den Haag zich zal presenteren.
 

The Feeling, Kane en meer op Peace One Day Celebration concert

Op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, vindt in de tuin van het Vredespaleis het Peace One Day Celebration concert plaats. Hiermee wordt een reeks concerten afgesloten, die van 14 tot en met 21 september plaats vindt. Met de concerten wordt het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis gevierd. Op 21 september zijn er optredens van The Feeling, Kane, Miguel Bosé, Carlinhos Brown en Jahméne Douglas. De rest van de week zijn er optredens van Pink Project, dat een deel van ‘The Wall’ van Pink Floyd speelt, Trijntje Oosterhuis die samen met het Residentie Orkest optreedt, The Voice of Peace, het Westlands Mannenkoor en het Haags Toonkunstkoor, Cantamus Alati.
 

Gruppo Sportivo stopt met optreden

De in 1976 opgerichte band Gruppo Sportivo heeft laten weten te stoppen met optreden. De Haagse popband draait zodoende al meer dan drie decennia mee en frontman Hans Vandenburg vindt het mooi geweest. De band doet nog wel een afscheidstournee waarbij onder andere de Boerderij in Zoetermeer (23 november) wordt aangedaan. Gruppo Sportivo had eind jaren zeventig de succes met hits als ‘Rock ‘n’ roll’, ‘Hey girl’ en ‘Disco really made it’. Vandenburg laat weten dat de band nog wel een nieuw album op gaat nemen, maar wanneer deze wordt uitgebracht  is nog niet duidelijk.
 

Extra concert Kane in Paard van Troje

De Haagse rockband Kane geeft op 8 december een extra concert in Paard van Troje als onderdeel van zijn clubtour. Het concert op 7 december was al snel uitverkocht, waarna er een extra concert werd ingelast. De voorverkoop hiervoor is inmiddels begonnen. De Come Together clubtour gaat om 15 november van start in het Patronaat in Haarlem en sluit af op 13 december in Paradiso te Amsterdam.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag