3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Julie Scott presenteert soloalbum / Inschrijftermijn BeachBattle eindigt deze week / Nieuwe bezetting en EP voor Variscythe / Leidse folkband Finvarra presenteert debuutalbum / Parkpop veilt VIP lounge op hoofdpodium

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Julie Scott presenteert soloalbum

De Haagse singer-songwriter Julie Scott (Can_of_be, Knotwilg) presenteert op zondag 16 juni haar soloalbum ‘Thoughts & Sounds’. Het album is deels in Nederland naast het Vredespaleis opgenomen en deels in Kaapstad bij Philip Pells van Africa Sun Music. “Het album is een dwarsdoorsnede van alles wat ik in de loop der jaren heb geschreven, opnieuw gearrangeerd. Een persoonlijk verhaal”, aldus Scott. Op het album spelen onder andere de muzikanten Roeland Drost en Sebastiaan Flier mee. Zij zullen ook meedoen tijdens de albumpresentatie die plaatsvindt bij Jero, de papierfabriek van Sandro Bruti en zijn familie. Daarnaast treden ook Daylight Dodgers en Kat Appel met gitarist Dick Zuilhof op. De aanvang is 17.00 uur en de entree is 10 euro (inclusief eten). Julie Scott is ook te zien op het The Hague International Singer-songwriter Festival op donderdag 27 juni.
 

Inschrijftermijn BeachBattle eindigt deze week

Bands die mee willen doen aan de dertiende editie van bandwedstrijd de BeachBattle kunnen zich tot 15 juni inschrijven. De in de Saturnus te Scheveningen gehouden bandwedstrijd werd in 2000 voor het eerst georganiseerd en draait volledig op vrijwilligers. Deelnemers dingen mee naar een mooi prijzenpakket met onder andere een mooie geldprijs en studiotijd in studio Hollands Spoor in Den Haag. Er kunnen maximaal 36 bands meedoen aan de BeachBattle. De afgelopen editie van de BeachBattle werd gewonnen door Speakerpunch. Inschrijven kan via de website van Saturnus.
 

Nieuwe bezetting en EP voor Variscythe

Een frisse start voor de Haagse metalband Variscythe deze maand. Toen eind 2012 twee bandleden, namelijk bassist John van den Berg en drummer Youssry Askar, de band verlieten, begon de zoektocht naar nieuwe leden met een greintje onzekerheid. Met een tweede EP op zak, die al was afgemaakt met de oude formatie, is het Variscythe toch gelukt de band weer aan te vullen met drummer Sang Jae Kouwenberg (ex-State of Negation) en bassist Imre Nathan Beerends. De EP 'Origin of Sacrifice' slaat een brug tussen de oude sound van de eerste EP en de wat meer 'thrashiere' invloeden, die op het nog te verschijnen debuutalbum vrij dominant zullen zijn. De nieuwe EP is te downloaden via de website van de band.
 

Leidse folkband Finvarra presenteert debuutalbum

Op zondag 16 juni presenteert de Leidse folkband Finvarra haar debuutalbum in de Qbus te Leiden. Finvarra vervlecht Keltische folk met elementen uit oosterse muziek. De vier muzikanten delen een voorliefde voor Keltische folk maar met een brede interesse schrikken ze er niet voor terug om te experimenteren met het combineren van verschillende muziekstijlen. Finvarra speelt zowel zelfgeschreven nummers als folktraditionals, waarbij regelmatig een uitstapje gemaakt wordt naar oosterse muziek en muziek uit de Balkan. Voor de opnames werd een huiskamer tijdelijk omgebouwd tot geluidsstudio. In de loop van 2012 vonden meerdere opnamesessies plaats met producer David Groeneveld. De presentatie vindt plaats op zondag 16 juni vanf 15.00 uur. De entree is 15 euro inclusief een exemplaar van het album.
 

Parkpop veilt VIP lounge op hoofdpodium

Afgelopen week is de veiling gestart met als inzet een heuse VIP lounge op de Staedion Stage. Deze lounge bestaat uit vijf riante fauteuils met de nodige privacy. De hoogste bieder zit namelijk achter geblindeerd glas en kan zo in alle rust op steenworp afstand genieten van Handsome Poets, Hoffmaestro, The Kik, Noisettes, Bob Geldof en Sinéad O’Connor. Daarnaast krijgen deze vijf speciale vips een gevulde koelkast, butler en eigen toilet. Via de website van Parkpop kan iedereen bieden op de On Stage Luxury Lounge (vanaf 5000 euro). De veiling sluit op vrijdag 21 juni. De hoogste bieder wordt persoonlijk op de hoogte gesteld. Parkpop vindt plaats op zondag 30 juni.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag