3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Haagse producers maken remix Rod Stewart / Drummer stapt uit A Cure For Gravity / Vanderbuyst naar China / Crystal Water in voorprogramma Rigby / Haags Podium op Parkpop zoekt donateurs / Rémon Beeftink in finale Muzikant van Holland

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Haagse producers maken remix Rod Stewart

Het Haagse producersduo The Storks, bestaande uit Reinier Dike en Huib Schouten, heeft een remix gemaakt van het nummer ‘Sexual religion’ van de Britse zanger Rod Stewart. Het origineel is te vinden op het nieuwe album van Rod Stewart, ‘Time’, dat vorige week uitgebracht is. De remix van The Storks wordt vandaag, op donderdag 16 mei, als officiële remix uitgebracht op het label Capitol Records. “Stewart heeft zo'n prachtige rauwe vocal dat we daar niet veel in hebben geknipt. Het is een totaal ander genre dan onze sound, wat een mix van gitaar en elektronische muziek is. Maar het resultaat mag er zijn: een mooie remix voor deze oude rocker!”, aldus The Storks op Partyflock. De remix is te beluisteren via de Soundcloud van The Storks.
 

Drummer stapt uit A Cure For Gravity

Drummer Mark van der Werff heeft besloten te stoppen met de band A Cure For Gravity. “Er is geen specifieke reden. Zoals overal waar mensen nauw met elkaar samen werken zijn er ook binnen deze groep de nodige conflicten geweest. Laten we het houden op het verschillen van mening en de werkwijze binnen de band”, aldus Mark. Hij kijkt met plezier terug op zijn tijd bij de band. “De meeste tijd heb ik het erg naar mijn zin gehad en ik vond het ook echt een moeilijke beslissing. Op dit moment gaat ACFG behoorlijk goed, dus ze zullen snel een andere drummer vinden of met een andere oplossing komen. Ik wens ze veel succes. Ik heb nu weer meer ruimte voor andere muzikale projecten en die zal ik zeker gaan benutten.” De band laten weten het vertrek van Mark erg jammer te vinden. “Maar vanzelfsprekend gaan wij met onverminderd enthousiasme door.”
 

Vanderbuyst naar China

De deels Haagse hardrockformatie Vanderbuyst zal op zondag 16 juni optreden op het Hanggai Festival in Beijing. Het is het eerste optreden buiten Europa van de band, dat tot nu toe al in zestien Europese landen op het podium stond. Behalve het optreden op het Hanggai Festival zal Vanderbuyst nog twee showcases spelen in de Temple Music Bar (15 juni) en Kolegas (17 juni), beiden in Beijing. Eind 2012 kwam het derde album ‘Flying Dutchmen’ van de band uit.
 

Crystal Water in voorprogramma Rigby

Op donderdag 23 mei zal de Haagse indierockband Crystal Water het voorprogramma verzorgen van de deels Haagse band Rigby in het Paard van Troje. Crystal Water bestaat uit Pijke de Grood, Jesse Kuiper en Michiel Mutsaerts en wordt in 2011 opgericht. Onlangs stond de band nog in de finale van de Parkpop bandwedstrijd, maar werd er geen plek op het festival bemachtigd. De avond in de kleine zaal van het Paard van Troje begint om 20.30 uur en de entree is 10 euro.
 

Haags Podium op Parkpop zoekt donateurs

Wil jij je liefde op een originele manier ten huwelijk vragen of heb je een andere bijzondere boodschap aan de wereld, en wil je daarmee meteen het Haags Podium op Parkpop steunen? Dat kan. Al vanaf 10 euro kan jouw naam of tekst al eervol prijken op het Haags Podium. Bedenk een leuke tekst (of bijvoorbeeld de naam van je band), tel het aantal letters en karakters van deze tekst en steun het project door het juiste pakket te kiezen. De spaties krijgen jullie er gratis bij. Je naam of zelf verzonnen boodschap zal dan op zondag 30 juni prijken op een spandoek dat bevestigd zal worden op of aan het Haags Podium op Parkpop. Lees hier hoe het in zijn werk gaat.
 

Rémon Beeftink in finale Muzikant van Holland

De Leidse singer-songwriter Rémon Beeftink staat op zaterdag 25 mei in de finale van de muziekcompetitie Muzikant van Holland. In deze finale strijden acht singer-songwriters uit de provincies Noord- en Zuid-Holland in Muziekcentrum The Box om de titel Muzikant van Holland. Rémon Beeftink werd bekend als frontman van de Leidse band Karma’s Kitchen. Nadat de band in 2009 stopte, besloot Rémon zijn opleiding aan de Rockacademie af te ronden en tegelijkertijd nieuw werk te schrijven. In september 2012 verscheen zijn EP ‘Hold On’. Op dit moment staat Rémon op het punt om samen met zijn band de studio in te duiken. Maar liefst veertien nummers staan op de stapel die later dit jaar terug te vinden zijn op zijn debuutalbum.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag