3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Debuutoptreden The Lucky Ones in Paardcafé / Raspy Stone presenteert debuut-EP /
DI-RECT op benefietavond voor De Vrije Ruimte / Haagse Hiphop Week op herhaling / Mala Vita met nieuw materiaal op 3FM / United We: samen doen we het zelf

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Debuutoptreden The Lucky Ones in Paardcafé

The Lucky Ones is een nieuwe band gevormd uit leden van de bands F en Dahl. De formatie, bestaande uit Leon (zang/gitaar), Mike (gitaar), Martijn (bas) en Richie (drums), maakt rauwe bluesrock en grunge met snaarkunstenaars Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan als inspiratie. De band heeft al een eerste videoclip uit. 'Can't sleep' is sinds 24 april uit en het geeft een kijkje achter de schermen tijdens de opnamesessie van het nummer. Op woensdag 15 mei treedt de band voor het eerst op, in het Paardcafé.
 

Raspy Stone presenteert debuut-EP

De Haagse folk/indierockband Raspy Stone presenteert op donderdag 9 mei haar debuut-EP 'A Single Drop Of Nonsense' in de SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag. De EP werd volledig in eigen beheer opgenomen en geproduceerd. Bassist Rob Kanters (ook bekend als Alkaloid) nam de opnames voor zijn rekening. Raspy Stone bestaat uit Nadja Freeman (zang/klarinet/toetsen), Tom Besuyen (zang/gitaar), David van Gils (gitaar), Rob Kanters (bas/percussie) en Jan Verhoeven (drums). De band was eerder al te zien op festivals als Crossing Border, Walk The Line, Haagse Pop Week en Kaderock. De EP-presentatie begint om 21.00 uur en de entree is gratis. Het voorprogramma wordt verzorgd door Loyu.
 

DI-RECT op benefietavond voor De Vrije Ruimte

Op dinsdag 7 mei slaan onder andere de bands DI-RECT, Taymir en Doghouse de handen ineen voor De Vrije Ruimte. Deze school werkt vanuit het principe ‘natuurlijk leren’ en verhuist naar een nieuw gebouw, dit brengt kosten met zich mee. Door geheel belangeloos mee te werken aan het benefietconcert hopen de bands de school op weg te helpen. Er staan nog twee andere Haagse acts op het programma, maar deze worden pas op de avond zelf bekend gemaakt. De gehele opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan ‘De Vrije Ruimte’. De avond in de SuperMarkt begint om 19.30 uur en de entree is 15 euro.
 

Haagse Hiphop Week op herhaling

Net als vorig jaar, wordt dit jaar de Haagse Hiphop Week georganiseerd. Internationale graffitikunstenaars, dansers, dj’s, rappers, zangers en muzikanten uit de hiphopscene komen dan bijeen in Den Haag. Op het programma van de Haagse Hiphop Week staan nationale en internationale hiphopacts, maar ook nieuw talent. Naast concerten en dansbattles vinden er ook exposities en workshops plaats. De week gaat van start op maandag 24 juni met het I Love Hiphop Festival in het Paard van Troje en eindigt op zondag 30 juni met graffiti en breakdancebattles op het festival Parkpop in het Zuiderpark.
 

Mala Vita met nieuw materiaal op 3FM

De Delfts/Rotterdamse balkanband Mala Vita is in de nacht van vrijdag op zaterdag te gast in de Freaknacht op 3FM. Daar zal de band voor het eerst nieuw materiaal laten horen op de radio. Mala Vita werkt momenteel hard aan het derde studioalbum dat in het najaar uit moet komen. Sinds 2011 speelt de band bovendien in een nieuwe bezetting met drummer Michel Schoots (ex-Urban Dance Squad) en de originele bassist EJ Bosch weer terug in de gelederen. Daarnaast bestaat de band uit zanger/gitarist Mickael Franci, gitarist Davor Lazic en accordeonist Emil Kunto. De Freaknacht is te beluisteren tussen 01.00 en 04.00 uur op 3FM en te zien op Nederland 3.
 

United We: samen doen we het zelf

DIY is dead, do it ourselves is het nieuwe decreet. Van meer groen op straat door guerilla gardening, het vormen van collectieven met collega-bands, tot het opwekken van energie met buurtgenoten; samenwerkingsverbanden schieten als paddenstoelen uit de grond. Tijdens United We bij Stroom Den Haag wordt deze nieuwe collectiviteit onder de loep genomen.
 
Ook binnen de popmuziek ontstaan er allerlei collectieven. Een recent voorbeeld hiervan is Female Fronted Rock Night, waarbij drie beginnende bands de handen ineenslaan om obstakels te overwinnen. Zo’n samenwerking is op zich niets nieuws. Maar samenwerking met het publiek neemt, gedreven door nieuwe technologieën, een steeds hogere vlucht. Na het succes van Song Reader van Beck, dat oude gebruiken met nieuwe mogelijkheden combineert, veroorzaakte Do Not Touch deze week een wereldwijde hype. Do Not touch is een knap staaltje videokunst dat Moniker maakte voor Light Light (een, jawel, collectief van de twee bands zZz en Saelors). De gebruiker heeft vanachter zijn computer letterlijk invloed op hoe de video eruit ziet, zonder iets te uploaden.
 
Het programma van United We is een zoektocht naar het hoe, wat en waarom van deze nieuwe collectiviteit in de maatschappij. Er is o.a. werk te zien van ontwerperscollectief Conditional Design (dat bestaat uit leden van het eerder genoemde Moniker), Frank van Klingeren, Potential Estate, gerlach en koop en Ante Timmermans. Naast de tentoonstelling is er een serie lezingen. De tweede in deze reeks is United We Make op maandag 22 april a.s. dat gaat over samenwerking binnen de creatieve sector.
 
United We is gratis toegankelijk en is tot 14 juli te zien bij Stroom Den Haag. Voor de bijeenkomst United We Make op 22 april moet gereserveerd worden via info@stroom.nl. Kijk voor meer info over United We en de andere lezingen op www.stroom.nl.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag