3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Finalisten BeachBattle bekend / Golden Oldies brengt single uit / Nieuwe clubavond Nozem in Paard van Troje / I am the Law brengt remix ‘Time is on your side’ uit / Stadsbestuur wil Popmuseum niet in De Marathon

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Finalisten BeachBattle bekend

Op zaterdag 13 april vindt in de Saturnus in Scheveningen de finale van de BeachBattle 2012-2013 plaats. Drie bands gaan dan met elkaar de strijd aan om de eer en het prijzenpakket bestaande uit studiotijd, een live registratie in beeld en geluid en een optreden als voorprogramma in de Boerderij. De bands die in de finale staan zijn de Haagse rockbands No Reply en Fake Plastic Trees en Speakerpunch uit Dordrecht. De avond begint om 20.30 uur en de entree is 4 euro.
 

Golden Oldies brengt single uit

Het Haagse seniorenkoor van het BNN-programma Golden Oldies brengt deze week de single ‘Seven nation army’ uit, een cover van The White Stripes. Eerder liet het koor, onder leiding van dirigent Robin Brock, al een stuk van het nummer horen in het tv-programma De Wereld Draait Door. De achtdelige serie waarin Ruben Nicolai een seniorenkoor samenstelt om rocknummers in een nieuw jasje te steken, wordt elke zaterdagavond uitgezonden op Nederland 1. Het programma trekt wekelijks zo’n 1 miljoen kijkers. Aanstaande zondag 7 april vindt het slotconcert plaats in Carré. Op 5 mei is Golden Oldies ook te zien op het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld.
 

Nieuwe clubavond Nozem in Paard van Troje

Het Paard van Troje is weer een mooie clubavond rijker; Nozem. Opstandig, rauw, een tikkeltje alternatief. “Een avond die gaat waar ze voor staat: eigentijdse housemuziek die blijft hangen als de geur van een tweetaktmotor in een houten schuurtje“, aldus het persbericht. En voor de eerste editie op zaterdag 13 april is meteen een mooie naam gestrikt; Duke Dumont. De Engelse dj/producer is vooral bekend van de 3FM Megahit ‘Need u (100%)’. Duke wordt bijgestaan door Alden Tyrell en Serge (Clone). Voor nieuw talent is ook plek; De Sluwe Vos zal de avond gepast opwarmen. De entree is 11 euro (excl. servicekosten).
 

I am the Law brengt remix ‘Time is on your side’ uit

Na een succesvolle EP release afgelopen januari en de selectie voor de Hollandse Nieuwe Luisterpaal van 3voor12 in maart, brengt de uit Delft afkomstige band I am the Law nu een remix uit van het nummer ‘Time is on your side’. De remix is van de hand van de Amsterdamse dj/producer Josef Meister en is vanaf 10 april te verkrijgen als extra track bij de EP ‘Dinner By Night’. De EP is gratis te downloaden via Bandcamp.
 

Stadsbestuur wil Popmuseum niet in De Marathon

Het Haagse stadsbestuur ziet niets in het idee van raadslid Richard de Mos (Groep De Mos) om het pand van de voormalige discotheek De Marathon te gebruiken als locatie voor het Popmuseum. De Mos probeerde hiermee het al jaren leegstaande gebouw aan de Wijndaelerweg te redden. Het pand is ernstig in verval en buurtbewoners hopen dan ook dat het wordt gesloopt. Volgens De Mos zou dat een grote fout zijn: “Welke Hagenees is niet groot geworden met De Marathon, ooit zo mooi bezongen door Harry Jekkers in ‘Oh, oh Den Haag’? Dit nostalgische gebouw moet voor de stad behouden blijven”, stelde hij in vragen aan het college van B&W. Volgens burgemeester Van Aartsen hebben de initiatiefnemers van het Popmuseum echter gekozen voor Scheveningen en dat deze locatie het beste aan hun voorwaarden voldoet.
 
'
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag