3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: The Peptones komt met nieuwe EP / Dahl houdt er na negen jaar mee op / Oprichtster Zeeheldenfestival overleden / Publieksprijs Erasmus Jazz Prijs 2013 voor Wietse Voermans / ‘Birds’ van Anouk bestormt hitlijsten

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

The Peptones komt met nieuwe EP

Vijf jaar na de release van debuutalbum ‘Songs About Love’ komt de Haagse formatie The Peptones met een nieuwe EP. Deze wordt op Record Store Day gepresenteerd in Vinyl Grove in de Boekhorststraat. Het is bovendien de eerste release in de huidige bezetting van de band, die momenteel bestaat uit Taco Haasdijk (zang/gitaar), Bram Haasdijk (drums/zang), Ronald de Jong (bas) en Bram Willems (orgel/zang). Op de EP staan vier nieuwe nummers. Het optreden van The Peptones begint om 17.00 uur en is gratis toegankelijk.
 

Dahl houdt er na negen jaar mee op

Na negen jaar houdt powerpopband Dahl op te bestaan. Tot 2010 gaat de band door het leven als Crimson Sky met uitsluitend covers van onder andere Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Deel Purple en Red Hot Chili Peppers op het repertoire. Vanaf 2010 gaat de band verder als Dahl en wordt debuutalbum ‘What A View’ uitgebracht, waarop twaalf eigen nummers staan. Ruim negen jaar na oprichting, vindt de band het tijd om verder te gaan. Zonder Dahl. De reden? De muzikale voorkeuren en inspiratiebronnen zijn zodanig veranderd, dat er niet meer te spreken is van een typerende Dahl-sound. Als afscheid wordt er nog een laatste show gegeven, op vrijdag 24 mei in de kleine zaal van Paard van Troje in Den Haag onder de noemer ‘Dahl Deconstructed’. De aanvang is 20.,30 uur, 5 euro entree (excl. servicekosten).
 

Oprichtster Zeeheldenfestival overleden

Op 14 maart 2013 is Ans Dekker, de oprichtster van het Zeeheldenfestival, op 84-jarige leeftijd overleden. “Ans was de moeder van het Zeeheldenfestival, betrokken bij alle edities. Haar niet aflatende levenslust en vrolijkheid is altijd een geweldige inspiratie voor ons geweest. Lieve Ans, prachtig mens, je laat ons verweesd maar ook intens dankbaar achter. Wij wensen alle familie en vrienden en alle Zeehelden sterkte met dit verlies”, aldus de organisatie van het Zeeheldenfestival. Het festival vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 14 juli op het Prins Hendrikplein.
 

Publieksprijs Erasmus Jazz Prijs 2013 voor Wietse Voermans

De Haagse saxofonist Wietse Voermans (voorheen bekend van Squirrel & The Hazelnuts) heeft de publieksprijs van de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs 2013 gewonnen. Het is de achttiende editie van de prijs die jaarlijks door Codarts wordt uitgereikt. Voermans was één van de acht deelnemers dit jaar. De relaties van Univé, de sponsor van de prijs, mochten via een digitale nieuwsbrief stemmen op hun favoriet te midden van alle acht deelnemers. Hierbij kwam Voermans als winnaar uit de bus en ontvangt hij een geldprijs van 500 euro. De finale werd uiteindelijk gewonnen door drummer Niek de Bruijn.

‘Birds’ van Anouk bestormt hitlijsten

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, ‘Birds’ van Anouk, is deze week hoog binnengekomen in de Nederlandse hitlijsten. In de Mega Top 50 kwam het nummer vanuit niets binnen op nummer 1, iets wat nog nooit eerder is gebeurd met een Songfestival-nummer is gebeurd. En al helemaal niet voordat het Eurovisie Songfestival heeft plaatsgevonden. Ook in de iTunes Top 30 kwam het nummer binnen op nummer 1. In de Single Top 100 kwam het nummer een plekje lager binnen, op nummer 2. In de Top 40 staat het nummer nog niet genoteerd, maar staat wel in de Tipparade. Anouk staat op dinsdag 14 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag