3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Vijfde album Splendid uit in mei / Atlantic Attraction presenteert EP in Qbus / Undergroundlabel Antilounge viert tiende verjaardag / Filosofische Stilte in DJ Broadcast ‘Top 10 van 2013’ / The Death Letters geven instore in Velvet / Malieveld wordt duurzaam evenemententerrein

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Vijfde album Splendid uit in mei

De Haagse reggaeband Splendid presenteert op vrijdag 24 mei haar vijfde studioalbum. Het vorige album, ‘Connect Back To The Stars’, stamt alweer uit 2011 en bracht de band op festivals als Noorderslag, Lowlands en Parkpop. De band, bestaande uit Patrick Schmitz (zang), Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas), Sven van Wijk (drums), Robin Veldman (toetsen), Bart Janssen (toetsen), Laura en Janneke Nijhuijs en Madeleine van Geuns (achtergrondzang) en Jort en Bart Goderie (saxofoon), werd in 2001 opgericht en maakt uptempo popmuziek gemixt met reggae, soul en rock. De eerste drie albums van de band zijn ‘Splendid’ (2004), ‘Rebirth’ (2006) en ‘Life Is Splendid’ (2009). De presentatie vindt plaats in het Paard van Troje. De aanvang is 20.30 uur en de entree 10 euro. De voorverkoop is inmiddels gestart.
 

Atlantic Attraction presenteert EP in Qbus

3voor12 Den Haag Selecteert act Atlantic Attraction presenteert op 5 april de nieuwe EP ‘Home’ in de Qbus te Leiden. De band heeft zich, na een succesvol 2012, de afgelopen maanden gefocust op nieuw materiaal dat op dit moment wordt geproduceerd door Sander Rozeboom en opgenomen in Shamrock Studio’s te Baarn. 2012 was een zeer succesvol jaar voor Atlantic Attraction, zo werd de Grote Prijs van Zuid-Holland gewonnen, werden er meer dan 75 (eigen) shows gespeeld en speelde de heren onder andere als voorprogramma van Kensington en Young the Giant. Tijdens de presentatie wordt Atlantic Attraction bijgestaan door Villeneuf (eveneens 3voor12 Den Haag Selecteert act). De entree is 7,50 euro. Qbus is te vinden op de Uiterstegracht.142 te Leiden.
 

Undergroundlabel Antilounge viert tiende verjaardag

Antilounge, hèt label voor de Haagse underground viert zijn tiende verjaardag. Vrijdag 1 maart vindt de officiële releaseparty van de tiende compilatie plaats in het Paard van Troje waar talentvolle audio- en videoartiesten uit Den Haag en omstreken hun kunsten zullen vertonen. Net als vorig jaar komen de tracks uit op een dubbel LP. Bij alle tracks zijn videoclips gemaakt die later op YouTube terug te vinden zullen zijn. Tijdens de releaseparty zijn optredens van Alu, Kratata, Loyu, Geazah, AggA Terror Squad, Charly & Gallus, deadcrxw, alkaloid, Rivers Area Juke Squad, Macxi, Mataklap, Autodrop, G∆RTM∆LEN, Bimbo Electrico en NOCX. De visuals worden verzorgd door Bas de Boer, Martijn Weber, Ana Lemnaru, Astrid Tweepuntnul, Patrick Witmus, Gemma Barendse, Valentine de Gilde, Sanne Maloe Slecht, VJ Frank, Iloisa Fortes vs Zoe Reddy, Mike Phonk, Dagmar Atladottir & Josefin Arnell. De aanvang is 22.00 uur en de entree is gratis. Lees volgende week het interview met Martijn ‘mister Antilounge’ Verlinden op 3voor12 Den Haag.
 

Filosofische Stilte in DJ Broadcast ‘Top 10 van 2013’

Online magazine DJ Broadcast heeft de Haagse dj/producer Filosofische Stilte tot één van de 10 meest belovende artiesten voor 2013 uitgeroepen. Filosofische Stilte, ofwel Luuk Graham, is pas 19 jaar maar heeft al twee EP’s en een beat-tape uitgebracht. Hoe je zijn stijl kunt omschrijven? “Lastig, ik denk beats met een mix van skwee, hiphop en 8-bit. Abstract in ieder geval. In Amerika noemen ze het future trill”, aldus Graham op DJ Broadcast. Voor 2013 staan onder andere optredens in Amerika op de planning. Behalve Filosofische Stilte staan ook Szjerdene, Ronnie Flex, Homework, Detroit Swindle, Uffe, H-Sik, TDTMCM, Young Marco en I Am Aisha in de ’10 van 2013’.
 

Death Letters geven instore in Velvet

Het bekende Dordrechtse rockduo Death Letters presenteert op zondag 24 februari haar meest recente wapenfeit tussen de cd-rekken van Velvet aan de Voldersgracht in Delft. ‘Common Prayers’ is alweer het derde album van de jonge formatie. Zanger Duende Ariza Lora en drummer Victor Brandt hebben de laatste jaren intensief door grote delen van Europa en Noord-Amerika getourd en hebben met hun eigenzinnige postrock vele muziekliefhebbers aan zich weten te binden. Mede hierdoor is op ‘Common Prayers’ duidelijk te horen dat het geluid van het duo nu echt tot wasdom is gekomen. Het optreden van Death Letters begint om 16.00 uur. Na afloop van de instore zullen de heren hun nieuwe album signeren.
 

Malieveld wordt duurzaam evenemententerrein

De komende jaren wordt het Haagse Malieveld door Staatsbosbeheer beter geschikt gemaakt voor het houden van evenementen. Hierbij ligt de nadruk op duurzaamheid. Zoworden er permanente stroomvoorzieningen en worden er vaste leidingen aangelegd voor water en riolering. De aanpassingen zullen stapsgewijs worden doorgevoerd. Op het Malieveld vinden evenementen plaats als het Bevrijdingsfestival Den Haag, Beatstad en de Tong Tong Fair. Enkele andere locaties in de Haagse binnenstad, zoals het Spuiplein en het Plein, hebben al vaste voorzieningen voor evenementen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag