Soul Sister Dance Revolution wil vuurspuwende My Little Ponies op Parkpop

Na show in bezweet Engels punkhol klaar voor zomerse Zuiderparkweide

Judith Laanen ,

Soul Sister Dance Revolution is net terug van het grootste showcasefestival van Engeland, The Great Escape in Brighton, waar al voor hun optreden de damp van de muren droop. Zo’n opwindende show heeft de voormalige 3FM Serious Talent-band nog niet eerder gehad. Ondertussen zijn Nico Dijkshoorn en DWDD fan, verwarmde de band het publiek op een kille nacht tijdens het Life I Live Festival, en mogen ze binnenkort naar Parkpop. Wat wil je als band nog meer? 3voor12 sprak zanger Thomas van der Want en toetsenist Camiel Meiresonne: “Ik eindig altijd met onze gitarist Laszlo in het gras.”

Half mei mocht de band de oversteek maken naar het Britse Brighton, waar elk jaar de Engelse versie van het Amsterdamse showcasefestival London Calling gehouden wordt: The Great Escape. Een geslaagd bezoek, aldus Thomas: “Het was een van de vetste shows die we ooit gespeeld hebben. We hebben zoveel nieuwe mensen ontmoet en heel veel nieuwe contacten opgedaan.”

Het ging los daar in dat zwetende punkhol

Meiresonne heeft er zijn hart verloren: “We zijn, ik in ieder geval, verliefd geworden op die stad. Het was echt heel tof.” De band speelde een show in Sticky Mike’s Frog Bar, volgens Camiel een “packed, zwetend punkhol” waar het “helemaal los” ging. “De eerste avond was ik daar al, en toen was ik al blij dat we daar gingen spelen. Het stinkt daar ook, het is er vies. Mijn orgel was al nat voor de show, dat was te gek”, grinnikt hij voldaan.

Over die oversteek heeft de band nog wel een leuke anekdote. De bandslogan 'one love', waarmee ze vaak blogposts afsluiten, komt van de reggaehand van Bob Marley. Van der Want: “Bob Marley is een artiest die we heel vaak op hebben staan in de bus. Hij staat voor eenheid en liefde.” Opeens schiet Meiresonne vreselijk in de lach, als hij moet denken aan Brighton: “Bij de douane hadden we Bob Marley opstaan, onze toermanager had een kapiteinspet op en Thomas zat met z’n (net gekochte, red.) fluit achterin. We waren echt heel bang dat ze moeilijk zouden doen als ze ons Nederlandse kenteken zagen. Ze hebben wel met zo’n stok alles gecontroleerd. Maar het is goed gekomen, haha!"

Uitverkochte SuperMarkt, Koninginnenach en Parkpop
De klapper van dit jaar moet waarschijnlijk nog komen: Parkpop. Daar is Meiresonne niet vreselijk ontevreden mee. Hij zet hun belangrijkste wapenfeiten – naast het uitbrengen van debuutalbum Playground Kids in april – van dit jaar nog even voor ons op een rijtje: “We hebben onze eerste eigen uitverkochte show gehad in de SuperMarkt, waar je elke week komt. En dan een show op Koninginnenach, waar je ook al je hele leven komt. En dan nu Parkpop. Dat zijn drie dingen waar je van droomt, weet je wel. Daar ben ik echt dankbaar voor.”

Meiresonnes mooiste Parkpopherinnering is van emotionele aard: “Eén keer was ik heel stoned, met Laszlo, en toen stonden we bij een of andere coverband. Voor ons stond een heel mooi meisje, dat ineens heel hard begon te huilen. Bij een Beatles-nummer ofzo? Het was ook niet duidelijk of ze heel blij was, of verdrietig. Dat was heel indrukwekkend.”

Van der Want vindt dat er op Parkpop altijd wel een paar namen staan die je gezien moet hebben: “Of je er nou houdt of niet. Je hoeft er ook niet bij te blijven staan. Parkpop heeft een hele vrije festivalsfeer in vergelijking met andere festivals waar iedereen maar naar een bandje staat te staren. Je kunt gewoon de hele dag in het gras zitten en het nog steeds meemaken.”

Vuurspuwende My Little Ponies op het podium
Maar geen poespas voor deze band op Parkpop. Ze zijn niet zo van de gastoptredens of speciale dingen, vertelt Van der Want. “Misschien...ik durf nog niks te beloven. Maar misschien dat we toch iets doen. Het zou wel een mooie gelegenheid zijn.” Meiresonne: “Misschien is dit een mooi moment om vuurspuwende My Little Ponies op het podium te krijgen!”

Anders nog iets dit jaar, heren? Misschien een clubtoer door Nederland? Van der Want: “We zijn lekker bezig maar we zijn absoluut nog geen grote band. We willen wel als we een clubtoer doen dat het lekker vol is, en niet dat je staat te spelen voor drie mensen. Het is absoluut een doel waar we naar toe werken, maar of het dit jaar of later gebeurt weten we nog niet.”

Soul Sister Dance Revolution speelt tijdens Parkpop op het Haagse Podium van 20.30 uur tot 21.10 uur