I CHAOS headliner NK Grunten 2013 I CHAOS headliner NK Grunten 2013

Mei Metal Maand in Bazart

, Redactie 3voor12 Den Haag

I CHAOS headliner NK Grunten 2013

Mei Metal Maand in Bazart

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De sluiting van Bazart komt steeds dichterbij, maar het Haagse underground podium blaast geen stille aftocht. Begin juni wordt er afgesloten met de Bazart Bandmarathon en de hele maand mei staat in het teken van metal met onder andere de zesde editie van het NK Grunten. Het NK Grunten zal op zaterdag 25 mei worden afgesloten met een optreden van de Haagse metalband I CHAOS.

Tijdens twee rondes tonen de deelnemende grunters hun kunsten. Tijdens de eerste ronde heeft elke deelnemer 60 seconden de tijd om a capella hun kunsten te vertonen. In de tweede ronde grunten de deelnemers mee met één van de vijf vooraf vastgestelde nummers, waaronder ‘Domination’ van Panthera. De grunters worden begeleid door de Haagse metalband Face Meets Concrete. De Haagse band zal tussen de twee rondes door bovendien ook een optreden geven. Naast Face Meets Concrete zal er ook een optreden plaats vinden van I CHAOS. Onlangs kreeg de band veel publiciteit door zijn eigen geschreven Koningslied ‘Een kroon voor de leeuw’. Het nummer is op YouTube in twee weken tijd meer dan 48.000 keer bekeken.
 
De vakkundige jury, bestaand uit mensen uit de Nederlandse metalscene, beoordeelt de grunters op hun vocale prestatie en emotionele zeggingskracht. Daarnaast beschikken zij over een spectrumanalyser en een decibelmeter, waarmee zij de prestaties van de deelnemers exact kunnen meten. De grunters strijden om mooie prijzen: natuurlijk de felbegeerde Bloedbokaal, twee dagen studiotijd in Holland Spoor Studios én een cadeaubon ter waarde van 200 euro, te besteden bij muziekwinkel Rock Palace. Het NK Grunten gaat van start om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. 
 
Mei Metal Maand
Het NK Grunten is onderdeel van de Mei Metal Maand. De hele maand zijn er in allerlei vormen metalconcerten te bezoeken in Bazart. Zo is er op vrijdag 17 mei het Cross The Line Fest met When Walls Collapse,  New World Disorder en My City Burning. Op vrijdag 24 mei staat het programma in het teken van black metal. Dan zijn er optredens van Grift, Doodslag, Styxian Industries en Gestalte. Tot slot is er op vrijdag 31 mei een editie van Metal Detector met Rages Of Sin en Desyrel.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag