Anouk negende op Eurovisie Songfestival 2013 Anouk negende op Eurovisie Songfestival 2013

Denemarken wint 58e editie

, Redactie 3voor12 Den Haag

Anouk negende op Eurovisie Songfestival 2013

Denemarken wint 58e editie

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse zangeres Anouk heeft zaterdagavond de negende plek behaald tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2013. Met 'Birds' wist zij 114 punten te behalen. Het liedjesfestijn werd dit jaar voor de 58e keer georganiseerd, dit keer in Malmö (Zweden), en werd gewonnen door Denemarken (281 punten). De tweede plaats ging naar Azerbeidzjan (234 punten), gevolgd door Oekraïne (214 punten).

Anouk wist dinsdagavond, voor het eerst in negen jaar, als Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de finale te halen. Re-Union was in 2004 daarvoor de laatste Nederlandse inzending in de finale. Na het behalen van de finale door Anouk, brak in Nederland meteen de Songfestivalkoorts los. Er werd zelfs gesproken over de mogelijke winst. Het mocht echter niet zo zijn, maar toch mag Nederland tevreden zijn met het resultaat. Anouk behaalde namelijk het beste resultaat in 14 jaar, met punten van maar liefst negentien landen. De meeste punten kreeg Anouk van België (12 punten) en Denemarken (10 punten).

‘Sad Singalong Songs’
Vrijdag 17 mei verscheen het achtste studioalbum van Anouk, ‘Sad Singalong Songs’, dat meteen al de platina status behaalde. In de voorverkoop werden er al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Na het optreden van Anouk tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival is er zoveel vraag naar het album vanuit Europa, dat het album wereldwijd zal worden uitgebracht. Eerder deze week verschenen er vier videoclips van nummers van het nieuwe album, gemaakt door regisseur Dana Nechushtan. Het album is nu ook te beluisteren in de 3voor12 Luisterpaal.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag