DI-RECT, Taymir, Doghouse en Soul Sister Dance Revolution voor het goede doel DI-RECT, Taymir, Doghouse en Soul Sister Dance Revolution voor het goede doel

Energieke bands maken feestje van benefiet De Vrije Ruimte

, Quirien Dubbeldam | Foto’s: Iwan de Brabander

DI-RECT, Taymir, Doghouse en Soul Sister Dance Revolution voor het goede doel

Energieke bands maken feestje van benefiet De Vrije Ruimte

Quirien Dubbeldam | Foto’s: Iwan de Brabander ,

De SuperMarkt was op 7 mei het decor van de benefietavond voor ‘’De Vrije Ruimte’’, een particuliere school voor natuurlijk leren. Voor dit doel zetten de Haagse bands Doghouse, Taymir, DI-RECT en special guest Soul Sister Dance Revolution zich belangeloos in en zorgden zij voor een mooie show.

“Over vijf jaar kunnen jullie zeggen dat je Doghouse nog in een bar hebt gezien”, dat zijn de woorden van Soul Sister Dance Revolution leadzanger Thomas van der Want. Dat het een band met veel potentie is mag ook wel duidelijk zijn. De stevige indie sound wordt goed gebracht met lekkere gitaarriffs en de bandleden rijgen de nummers goed aan elkaar. De muziek is voor het grootste gedeelte instrumentaal, afgezien van een stukje door Soul Sister Dance Revolution organist Camiel Meiresonne. Helaas komt die zang niet heel goed uit de verf. Gelukkig is dit maar een kleine smet op het verder goede optreden van deze band.
 
Daarna is de beurt aan de mannen van Taymir. Dit viertal laat een lichter maar erg fijn indiepopsound horen. Het samenspel is goed en de zang doet soms een beetje aan The Beatles denken. Met veel korte maar catchy songs die met veel energie gebracht worden, weten zij weer een spektakel neer te zetten.
 

De special guest van dit optreden is niemand minder dan 3FM Serious Talent Soul Sister Dance Revolution dat na de albumrelease van ‘Playground Kids’ weer terugkeert naar de SuperMarkt. De stevige songs zitten goed in elkaar en zijn gevarieerd.  Duidelijk is dat Soul Sister Dance Revoluion zeker niet onbekend is bij het aanwezige publiek en nummer als ‘Hold the line’ en ‘Soldiers of love’ worden dan ook uit volle borst meegezongen. De band steekt veel energie en plezier in de optredens, wat erg aanstekelijk werkt op het publiek. Met hun stevige maar melodieuze rocksound weten de mannen een geweldig optreden neer te zetten.

Het grote hoogtepunt van deze benefietshow is echter toch wel het unieke optreden van de Haagse topband DI-RECT. Voor een volle SuperMarkt laat de band een spetterende maar tegelijkertijd ook intieme show zien. Ook hier spat de energie er vanaf. Tijdens ‘This is who we are’ raakt de zang van Marcel van Veenendaal nog een beetje ondergesneeuwd bij het geluid van alle instrumenten, maar gelukkig wordt dit snel bijgesteld en kan de band laten horen waarom zij zo succesvol is. Er wordt een goede afwisseling gemaakt tussen stevig en rustiger materiaal en het publiek weet bijna alle nummers mee te zingen. 
 
De SuperMarkt heeft met deze avond maar weer eens bewezen dat het goede doel en goede muziek hand in hand gaan. Hoeveel het benefiet uiteindelijk heeft opgebracht is niet bekend gemaakt.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag