Uitstekend debuutoptreden Taymir in De SuperMarkt

Vuurdoop nieuwe formatie met ex-leden Moore en All Missing Pieces

Jeroen Thijssen | Foto’s: Peisam Tsang ,

Het is voor ondergetekende, na een hiatus van bijna twee jaar, mooi om te zien dat Den Haag een goede verse aanwas heeft van bands. Drie van die acts met jonge enthousiaste rockhelden stonden vrijdagavond 15 maart op het podium van De SuperMarkt. Het poppodium blijft zich uitstekend profileren met ook nu weer drie talenten. Mogen wij een beetje durven dromen en een Beatstad 2014 voorstellen met Taymir als openingsact?

De avond begint met Dog House. Het is heerlijk om te zien hoe de gitarist, met een brede smile op zijn gelaat, soleert. Enorm aanstekelijk. Jammer is dat de zang niet lekker staat afgestemd ten opzichte van de muziek. Dat gezegd hebbende, Dog House speelt ongeveer 15 minuten instrumentaal. Dat de weinige regels tekst niet ideaal te horen zijn is een kleine smet op het blazoen. De band speelt uitstekend en blijkt met zijn stevige rocksound de hardste van de drie bands van vanavond. Denk aan Velvet Revolver, stoner, indie en vooral goed samenspel van nummers die in elkaar verweven zijn.  Hierdoor is de set van Dog House een lange trip. Dit had zeker wat langer mogen duren.

Crystal Water heeft wat meer moeite vanavond. Zo valt de bas van Michiel Mutsaers tegen het einde van een nummer uit. Het drietal laat zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. De samenzang is niet altijd even denderend en galmt hier en daar behoorlijk vals uit de speakers. Een aantal keer lijken de drums niet gelijk te lopen met de bas en gitaar. De zang is wat eentonig, maar denk een beetje aan een Liam Gallagher met een Haags/Amerikaans accent. Laten we echter niet te negatief doen. Afgezien van een paar mindere momenten is het gewoon een prima optreden en staat hier een indieband die van wanten weet. Vanavond werkt alleen niet alles even goed mee.

De avond staat echter voornamelijk in het teken van het eerste Haagse optreden van Taymir. De band is mede opgericht door Quinten Meiresonne en Bas Prins, die beide aan de Herman Brood Academie in Utrecht studeren. Bas Prins kennen we natuurlijk al van Moore. Quinten kennen we vooral van All Missing Pieces. Bovendien speelden zij samen ook al in The Consolers. Intussen is de SuperMarkt voor ongeveer driekwart gevuld. De tracks die het viertal ons voorschotelt zijn erg catchy. Nummers als ‘Aaaaah’ en ‘All we know’ blijven in je hoofd zitten. Taymir levert geen enorme poespas maar doet precies wat je van een indiepop/rockband mag verwachten. De spanning zal er ongetwijfeld zijn geweest, maar daar is vanavond niets van te merken. Uitstekend optreden.