Knallende albumrelease van Supra Naturals

'Wild Education' in de SuperMarkt

Veerle Witte | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

Daar is tie dan eindelijk: het langverwachte debuutalbum van de Supra Naturals vol
strakke en energieke beats. Een verrassende mix van dubstep, punk, rock en drum ‘n bass zet de SuperMarkt op vrijdag 22 maart even op zijn kop. Een verslag van de release van ‘Wild Education’.

Het publiek staat vol spanning te wachten als de steeds vaker gesignaleerde presentator Leon Zervos rond een uur of tien de band aankondigt. Supra Naturals is er klaar voor en opent met het toepasselijk genaamde nummer ‘Kickstart’. Het nummer is nog maar net van start gegaan als de mensen langs de kant tegen de muur worden geknald: de zaal verandert direct in één grote moshpit en de eerste crowdsurfer springt in de mensenmassa.
 
Een deel van het publiek lijkt te schrikken van het enthousiasme van de harde kern, maar dit heeft geen weerslag op de band. De energie en het enthousiasme van Supra Naturals spatten van het podium en werken aanstekelijk. Kit Carrera drumt zoals verwacht hard en strak, terwijl zanger Chris Pedis met een zwoele stem en gepaste agressie de zaal warm houdt. Multitasker Youri de Bruijn bespeelt naast de basgitaar ook de toetsen en lijmt de tracks met samples aan elkaar.
 
De toevoeging van Remco Visker, onder andere bekend van BNN-programma Golden Oldies, als live-gitarist blijkt een goede keus te zijn. Waar live eerder misschien nog wat gelaagdheid ontbrak, vult Remco het geheel goed aan en staat er nu een geluidsmuur waar écht geen ontkomen meer aan is. Hij draagt bij aan de energieke podiumpresentatie door af en toe van links naar rechts over het podium te stuiteren en de mensen op de eerste rij even in hun oor te schreeuwen. Ook de interactie tussen hem en Youri zorgt voor een paar mooie momenten.
 
De heren weten in hun strakke zwarte hemdjes een act te leveren die compleet voelt. Met deze nieuwe plaat hebben ze hun sound geperfectioneerd en zo brengen ze het ook. ‘Wild Education’ klinkt af, voelt af en staat als een huis. Supra Naturals speelt een strakke set met energieke beats, zuivere zang en samples die goed door het geheel gemixt zijn. De mix van rock, punk, drum ‘n bass en dubstep doet bij vlagen denken aan The Prodigy, wat enkel als een compliment gezien kan worden.
 
Een deel van het publiek blijft redelijk rustig gedurende het grootste deel van het optreden. Pas als Kit tegen het einde zijn drumstel bestijgt om het publiek te laten klappen, lijkt de knop om te gaan. Tijdens het toegift breidt de moshpit verder uit en geeft het publiek de heren de afsluiter die ze verdienen. Al met al kan Supra Naturals terugkijken op een geslaagde viering van de geboorte van hun shagrokende eerste kind.