De Vier Seizoenen van Kern Koppen

Eerste release op 3 mei in het Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

We hebben er even op moeten wachten, maar tweeënhalf jaar na de release van debuutalbum ‘Eén’ komt de Haagse hiphopformatie met een nieuw wapenfeit: ‘De 4 Seizoenen’. Dit jaar verschijnen er vier EP’s waarbij elk deel is geïnspireerd door de klank en kleur van het actuele jaargetijde. 'Lente Koorts', 'Zomer Fruit', 'Herfst Blad' en 'Winter Slaap' zijn de titels van de EP's die samen 'De 4 Seizoenen' vormen. Op vrijdag 3 mei vindt de eerste presentatie, van ‘Lente Koorts’ plaats in het Paard van Troje.

Het project omvat meer dan alleen muziek. Frank van der Steen: “Het is een concept dat uitgedragen wordt in samenwerking met een grote groep Kern Kornuiten. De groep Kern Koppen is allereerst uitgegroeid van een driekoppige tot een achtkoppige band. Guus van der Steen en ik zijn de vocalisten, samen met Tom Giles, die als zanger meer op de voorgrond is getreden, naast zijn rol als componist/producer. Jeff Ariess op de bas, Eric Hoeke op drums en Jens Kerkhoff op percussie vertegenwoordigen de ritme sectie. Mano Yeah speelt toetsen en Tijmen van Wageningen verzorgt de gitaarpartijen voor het aankomende materiaal.”

Daarnaast staat Tijmen, samen met zijn broer Bas van Wageningen en Tom, aan het stuur van het productieproces van 'De 4 Seizoenen'. “Voor de opnames wordt er heen en weer gepingpongd tussen drie studio's: die van Bas (Basement Studio), Tijmen (The Womb) en Tom (De Bubbel). Tijmen en Bas zitten als executive producers dus met hun neus en oren volop in het creatieve proces.” Ook gaat Kern Koppen met het nieuwe project de samenwerking aan met Ongetemd. Elke EP gaat gepaard met een speciaal kledingstuk die op één golflengte ligt met de EP's. De ontwerpen hiervoor komen uit de pen van illustrator Julian van Heyde.
 
De EP’s van ‘De 4 Seizoenen’ worden uitgebracht op 12 inch vinyl. “De hoezen hiervoor worden gebaseerd op fotografische beelden van starsquid. Jamel Armand , Jimmy Leng en hun team zijn Kameraden in het Kwadraat, want zij zullen ook bij de videoclips van 'De 4 Seizoenen' nauw betrokken zijn en hun licht laten schijnen. De teaser door Lauren Hillebrandt is het eerste voorbeeld hiervan.” De vier EP’s (en bijbehorende kledingstukken) zijn vanaf nu al te bestellen. “Er zijn van die blinde vertrouwelingen die er bij voorbaat vanuit gaan dat alles goed komt wanneer Kern Koppen en Ongetemd beloven iets moois te creëren. Voor deze kring van mensen hebben wij een actie op poten gezet. Je kunt jezelf van te voren tegen een korting verzekeren van alle vier de Seizoenen als EP's op vinyl én de bijbehorende kleding. Wij komen hoogst persoonlijk aan je bel trekken om het langs te brengen.”