3voor12 Den Haag Selecteert: Bombilate 3voor12 Den Haag Selecteert: Bombilate

Selectie maart 2013

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: Bombilate

Selectie maart 2013

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de vijftiende ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert is de keuze gevallen op soulfunkband Bombilate.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen tot nu toe Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, LoYu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford en The Light Parade voorbij. Dit seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er bovendien een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 
Begin maart wisten de heren en dame van Bombilate het Paardcafé al naar hun hand te zetten met een sterk optreden op de dertigste editie van Club 3voor12 Den Haag, zoals ze eerder al tijdens de Haagse Pop Week hadden laten zien. De band maakt een mix van soul, rock en reggae met af en toe zelfs een kleine uitstap richting hiphop. Dit alles gestoeld op een solide funkbasis. Met de eerste twee demo’s kreeg de band onder andere al airplay bij Giel Beelen tijdens zijn programma GielJazz op Radio 6. De opnames voor een nieuwe EP zijn momenteel in volle gang.
 
De data:
Vr 22 maart: Bombilate bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 27 maart: Bombilate live in de SuperMarkt
Za 7 april: Bombilate op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag