Recordhouder Urban Heroes brengt de zon op Parkpop Recordhouder Urban Heroes brengt de zon op Parkpop

Oude en nieuwe Haagse Helden samen op het podium

, Carmen de Vries

Recordhouder Urban Heroes brengt de zon op Parkpop

Oude en nieuwe Haagse Helden samen op het podium

Carmen de Vries ,

De Haagse Helden van de Urban Heroes zijn al ruim 30 jaar, met tussenpozen, een begrip in muziekland. Met de in 2012 uitgebrachte cd ‘Back In Town’, bewezen de heren eens te meer dat zij nog lang niet klaar zijn voor een leven buiten de schijnwerpers. En wat is een Haags podium op Parkpop zonder Haagse helden? In een nieuwe bezetting met Ron Knoester, Peter van Schie, Ad van der Ree, Erik de Boer en Evert Nieuwstede wordt het sowieso een “Kicken Haags feestje”

We zijn op de koffie bij Evert Nieuwstede, zanger van Urban Heroes, die gelijk vol enthousiasme verteld over al de voorgaande optredens op Parkpop. Hij heeft namelijk al 4 keer eerder op het festival gestaan in: 1989, 1994, 2005, 2010 en dan natuurlijk aankomende zondag. Je zou bijna gaan denken dat het ‘iets gewoons’ geworden is. Maar Evert ontkent dit gelijk: “Het is fantastisch. Dit is eigenlijk het grootste wat je kan doen in Europa. Dat is gewoon te gek.”
 
Het leukste aan het spelen op festivals vindt Van Nieuwstede het weidse gevoel. “Je bent niet opgesloten in een ruimte en speelt voor een massa. Maar het weer kan daarentegen wel behoorlijk roet in het eten gooien. Op Parkpop heeft echter alle keren dat de Heroes optraden, de zon heerlijk geschenen.” De conclusie is dan ook vrij snel gemaakt: Staan de Urban Heroes op Parkpop? Dan het is gegarandeerd lekker weer. Houd je zonnebril in de aanslag en zoek de zonnebrand!
 
Dit jaar staan de bandleden op het nieuwe podium van Parkpop, de Haagse Stage. “Wij doen het voor dat Haagse Podium, want dat is er eigenlijk om de nieuwe Haagse bandjes te steunen. En wij wilden daar een boost aan geven door dan ook iets te doen met Haagse helden die we onderweg zijn tegengekomen en vriendjes van ons zijn. Het is een eigenlijk toch een soort van familie allemaal.”
 
Die ‘familie’ werd gevraagd om zondag mee te spelen bij de slotsong en aan dat verzoek werd luid en duidelijk gehoor gegeven door vele artiesten. Het is uiteindelijk is het een mooi rijtje met namen geworden. Om er alvast een paar te noemen: “Frans Krassenburg, de eerste zanger van The Golden Earrings, Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo, Rob Bolland van Bolland&Bolland. En de nieuwe lichting muzikanten wordt vertegenwoordigd door bijvoorbeeld Natousch Gerritsen van The Gypsy Liars en Sebastiaan Simoen van Woot.”
 

Evert is vanuit zijn eigen label ‘It's Your Record!’ al geruime tijd bezig om nieuw talent op weg te helpen. De beste tip voor de bands en singer-songwriters die hij kan geven is: “Wat er ook gebeurt onderweg, ga ermee door en blijf je eigen ding doen. Als je overtuigd ben van je eigen ding, is dat eigenlijk het beste wat er is; of je nou succesvol bent of niet. Dat maakt niet uit. Daar haal je de meeste voldoening uit.”

Urban Heroes & special guests speelt op zondag 30 juni om 16.45 uur op het Haags Podium tijdens Parkpop in het Zuiderpark

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag