Skip&Die brengt een gemixt toetje op Parkpop Skip&Die brengt een gemixt toetje op Parkpop

Eigen stijl van Cata Pirata is meer dan spraakmakend

, Cok Jouvenaar en Carmen de Vries

Skip&Die brengt een gemixt toetje op Parkpop

Eigen stijl van Cata Pirata is meer dan spraakmakend

Cok Jouvenaar en Carmen de Vries ,

Dit kan de grote verrassing worden van deze 33e editie van Parkpop; Skip & Die. Muzikaal niet in een hokje te stoppen, maar een term als exotisch komt dichtbij. Tijdens de afgelopen editie van het Life I Live Festival maakten ze een weergaloze en knallende indruk. Voor de organisatie van Parkpop een goede reden om deze act de Jupiler Stage te laten afsluiten.

Achter Skip&Die gaan producer Jori Collignon (Nobody Beats the Drum, C-Mon & Kypski) en zangeres Cata Pirata schuil. De Zuid-Afrikaanse zangeres/performer/kunstenares is net zo veelzijdig en kleurrijk als de vlag van de regenboognatie. De ster van Skip&Die is stijgende. Zo stond de formatie al op Lowlands, Noorderslag en Amsterdam Dance Event. Met een optreden in het Paard van Troje en het optreden op het Life I Live Festival werd het visitekaartje afgeleverd voor het grootste festival in Den Haag. Cata Pirata: “Ik ken Parkpop niet, maar ik houd erg van festivals. Het is heel snel aankomen en spelen. De energie is altijd hoog. Een club is intiemer, de mensen komen speciaal voor jou. Je zit echt op de mensen.” Zelf zegt ze dat ze laat in aanraking is gekomen met het fenomeen festival, “Misschien was ik al twintiger toen ik het ontstaan van festivals ontdekte.” Parkpop staat bekend om de duizenden bezoekers, “100.000 man is veel, onlangs hebben we wel voor 3000 man in Frankrijk opgetreden, dat was erg gaaf. Maar de toekomst is zoet.” 

Het album ‘Riots In The Jungle’ verscheen afgelopen oktober. Dit album mengt afrobeat, cumbia, kwaito, bollywood en bass music tot een exotische cocktail. Het album is opgenomen in Zuid-Afrika en staat in contrast met de live set van de band. “De muziek is vertaald naar een liveshow. We spelen meer festivalnummers.” Muzikaal weten kenners hen moeilijk te plaatsen. Toch worden er lovende dingen geschreven over deze dame en heer. Skip&Die is organisch ontstaan en door invloeden uitgegroeid tot wat het nu is. De act presenteert zich zo authentiek mogelijk. Cata Pirata geeft uitleg, “Het is cosmic voices meet african jungle. Toen ik Jori ontmoette zijn we samen gaan werken en zo zijn er allerlei dingen ontstaan. Ik kan het ook niet in één zin omschrijven. Het is een mix van alles. Alles waar we van houden, passie voor voelen en inspiratie van krijgen, komt terug in onze muziek. Het is hartstocht.”
 
Door haar extraverte kapsel en outfit, is Cata Pirata een echte eyecatcher. Onlangs is Cata genomineerd voor de Personal Style Award 2013 van het blad Elle. “De reden voor een eigen stijl is afkomstig uit de tijd toen ik klein was. Ik zat op school waar iedereen hetzelfde uniform aanhad. Toen ik in de puberteit kwam ben ik los gegaan. Ik ben een verzamelaar van dingen. Ik ga veel naar vintagestores en daardoor krijg je een bepaalde stijl. Veel vrienden van mij zijn designers en ik hou er van om hun creativiteit te supporten en te stimuleren. Mijn kapsel heb ik aangepast. Ik wilde iets totaal anders. Ik heb de ene kant weggeschoren en de andere kant geef ik het alle kleuren van de regenboog.” Mede hierdoor zal Cata op Parkpop niet echt opvallen tussen de bontgekleurde menigte op Parkpop. Haar kapsel heeft veel navolgers gekregen en de kans is groot dat op de weide in het Zuiderpark zelfs een tweede Cata Pirata rondloopt. Iets waar de Zuid-Afrikanen en Parkpop zeer trots op mogen zijn.
 
Skip&Die speelt op zondag 30 juni om 20.30 uur op de Jupiler Stage tijdens Parkpop in het Zuiderpark
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag