Attentie: alle Kraaien verzamelen...op naar Parkpop! Attentie: alle Kraaien verzamelen...op naar Parkpop!

Haagse formatie slijpt hun harken voor Zuiderpark

, Judith Laanen

Attentie: alle Kraaien verzamelen...op naar Parkpop!

Haagse formatie slijpt hun harken voor Zuiderpark

Judith Laanen ,

Een goed gesprek voeren met De Kraaien, dat is eigenlijk net zoals een cavia een schilderij van Renoir laten natekenen: nagenoeg onmogelijk. Zeker als ze nog stijf van de adrenaline staan na hun zoveelste podiumoverwinning. 3voor12 Den Haag probeerde het toch, en wel op het Life I Live Festival. Dat ging ongeveer zo: “Parkpop? Veels te druk joh!”

Parkpop, dat was eigenlijk de verlengde tuin van zanger Bernd Ganzebev. “Ik heb mijn hele jeugd altijd die herrie in de tuin gehad en nou sta je d’r zelluf. Ik pink nog net geen traantje weg!” Kijk, dat horen we graag. Maar hij is er nooit naartoe gegaan. “Veels te druk joh. Ik zou het echt niet weten. Wat heeft er gestaan? Lenny Kravitz? Lenny Kraaivits!”

De Hamvraag: hoe word je een Kraai?

Om nog wat enige diepgang aan dit interview te geven wilden we graag weten wat je moet doen om een Kraai te worden. Daar zijn de mannen kort over: “Gewoon lekker jezelf blijven, je weet toch”, aldus Prins Clit in Paanham. En: “De hele dag door zingen! Kraa! Kraa!” Neurbert El Halt, bedankt voor deze wijze woorden.

Wij kunnen nog wel wat items bedenken die je omtoveren tot een echte Kraai: een fijn trainingspak, goeie sneakers (het liefst met vleugels) en een lik-me-vestje-houding. Wacht. Dat is toch ook gewoon Haags?!

Parkpop: zij slijpen hun harken
Over Parkpop zijn de meningen verdeeld. Neurbert El Halt vindt het “sowieso kickeh!” dat ze er mogen openen. “Parkpop...je ken natuurlijk ff je harruk goed slijpen en dan heb je er nog ff de tijd voor. Ik heb me eigen in leggen lopen te lezen! Dat wordt van stampestein!”

Ganzebev is er van overtuigd dat het dit jaar “gewoon fucking mooi weer wordt!” Mochten de weergoden ons niet goed gezind zijn, doe dan volgens Ganzebev vooral het volgende: “Indianen doen toch ook een regendans?”

Parkpop: met of zonder borsten?
Bij een recent optreden op het Springtime Festival in het Belgische dorp Halen kreeg de formatie een boze burgemeester op hun dak. De reden was de stripact van hun Eksters, waar De Kraaien bekend om staan. Dat hadden ze niet afgesproken, aldus de burgemeester, en dus wil hij ze vervolgen. Of de Eksters ook komen strippen op Parkpop (het kon in april ook gewoon op Life I Live) kon Ganzebev destijds nog niet bevestigen. Wij hopen natuurlijk dat de groep zich niet uit het veld laat slaan door een boze Belg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag