Albumrecensie: Splendid - ‘Sun Beats Down’ Albumrecensie: Splendid - ‘Sun Beats Down’

Splendid flikt het again

, Frank Veldkamp

Albumrecensie: Splendid - ‘Sun Beats Down’

Splendid flikt het again

Frank Veldkamp ,

Of je nou op je skateboard over Venice Beach slalomt, met je cabrio in de file op de A4 staat of op de fiets naar Scheveningen rijdt: Splendid heeft de bijbehorende soundtrack voor je. Na ‘Connect Back To The Stars’ zal het geen eenvoudige opgave zijn geweest voor Splendid om een nieuw album vol te schrijven. Mede dankzij de singles ‘Again’ en ‘Times like that’ gaat de voorganger van ‘Sun Beats Down’ erg lang mee - tot op de dag van vandaag verveelt het album eigenlijk geen moment.

Maar na een paar jaar touren is het tijd voor nieuw materiaal om de zalen en festivals mee in feeststemming te krijgen. ‘Sun Beats Down’ is gemaakt volgens het inmiddels bekende Splendidrecept: luchtige popsongs doorspekt met reggae-, surf- en dance-invloeden. Voor iedereen die wel van een portie positieve muziek houdt heeft Splendid wat te bieden. En wie er niet van houdt gaat een zware zomer tegemoet: Splendid is werkelijk overal te horen.
 
Verwacht, net als bij de voorgangers, geen scherpe diepzinnigheid of muzikale koerswijziging: never change a winning team, moet het credo zijn geweest bij het maken van ‘Sun Beats Down’. Arrangementen, productie en korte, pakkende titels liggen allemaal in lijn met het voorafgaande. Is dat vervelend? Ben je gek! Net zoals je ieder jaar verliefd wilt worden op een zomerscharrel en je op de camping in Zuid Frankrijk met je buren wilt barbecueën, wil je ook dat Splendid met enige regelmaat lekker zomers uit de hoek komt. Single ‘Fast lane’ is onweerstaanbaar met het raam open en reggaesong ‘Don’t believe’ kan zelfs de meest doorgewinterde reggaeliefhebber bekoren - en doet verlangen naar een uitgesponnen dubversie. ‘Drop’ is van de twaalf nummers op ‘Sun Beats Down’ het meest verslavend. De toetsen, blazers, vocale fratsen en het achtergrondkoortje maken het de ideale zomerhit, waarbij het onmogelijk stilstaan is.
 
Ook het succes dat het productieteam (toetsenist Robin Veldman en gitarist Wieger Hoogendorp) met Caro Emerald geboekt heeft, is terug te horen: ‘Control’ en ‘Heart beat’ zijn de duetten met Caro waarop Caro vergeten is mee te zingen. En hiermee wordt ook de stofzuigende huismens op haar wenken bediend.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag