SuperMarkt te klein voor albumpresentatie Jon Tarifa SuperMarkt te klein voor albumpresentatie Jon Tarifa

Gastoptredens van o.a. frontman Splendid maken feest compleet

, tekst: Judith Laanen | foto's: Nike Liscaljet

SuperMarkt te klein voor albumpresentatie Jon Tarifa

Gastoptredens van o.a. frontman Splendid maken feest compleet

tekst: Judith Laanen | foto's: Nike Liscaljet ,

Voor de Haags-Albanese zanger Jon Tarifa was het afgelopen donderdag 30 mei eindelijk zover: hij mocht zijn eerste solo-album ‘Free to be’ presenteren aan een overvolle Supermarkt. Het is een korte maar krachtige plaat geworden: slechts acht liedjes staan erop. Maar wel acht zomerse en aanstekelijke nummers waarop niemand vanavond stil kan blijven staan. Voeg daar wat gastoptredens van onder meer Robin Brock en Splendid-frontman Patrick Schmitz aan toe, en het feest is aan.

Jon Tarifa heeft er de afgelopen paar jaar hard voor gewerkt om met zijn solo-carrière voet aan de Haagse grond te krijgen. Als voormalig lid van de Haagse hiphopformaties L4 en NuClear Family boekte hij al wat sucessen. Ook zijn solo-loopbaan begint nu zijn vruchten af te werpen. Zo won hij vorig jaar de Road To Parkpop-wedstrijd, waarna hij samen met stadsgenoot Robin Brock in het Zuiderpark mocht optreden.

Brock, die met zijn zwoele soulstem het refrein van Tarifa’s ‘So right’ een zacht donslaagje mee gaf, mag al vroeg in de set aantreden voor een gastoptreden. Zijn bijdrage op ‘So right’ heeft één van de meest radiovriendelijke en aanstekelijke singles van de Haagse muziekscene van de afgelopen maanden opgeleverd. Nog voordat Brock op het podium staat, ja, zelfs bij de eerste noten van ‘So right’ joelen de grootste fans vooraan al de longen uit hun lijf van herkenning.

Splendid-frontman Patrick Schmitz, kind aan huis van de Grote Markt, presenteert de avond. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij zo nu en dan wat aandacht opeist. Halverwege Tarifa’s set last hij even een adempauze in voor een kort gesprek in de categorie ‘Jon, hoe voel je je nou?’ Nou, Jon voelt zich kiplekker, zo laat hij weten: “Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.”

De gelukzalige glimlach op zijn gezicht is er dan ook de rest van de avond niet meer af te slaan. Hij zingt zuiver, zijn band speelt strak, en dat elk bandlid inclusief Tarifa een strikje draagt maakt het plaatje compleet.

Uiteraard doet Schmitz ook even een nummertje mee, tot genoegen van het publiek. De Senegalese zanger Mame Balla schuift ook nog even aan voor die extra exotische feel.

Hier kunnen we kort over zijn:Tarifa’s ster is rijzende. De Supermarkt zo vol krijgen op een doordeweekse donderdagavond is niet mis. Op naar het eerste uitverkochte optreden aan de overkant, in het Paard.

advertentie
Tags

nu op 3voor12