Zeeheldenfestival 2013; woensdag 10 juli

Fotoverslag van deze goedbezochte eerste dag

Alice Mulder | Foto's: Peter Balkema, Remco van der Ham en Marketa Tichavska ,

Woensdag 10 juli is de 33e editie van het meerdaagse Zeeheldenfestival van start gegaan met een programma vol theater en muziek. 's Avonds speelden onder andere Piñata en Red Light Babies voor een vol Prins Hendrikplein.

Overdag was er plek voor kinderen om zich te presenteren en te laten vermaken. Er was een workshop schatgraven en jongleren, een poppenkast en nog veel meer.

Om 18.00 uur zette Sène Percu de opening van het festival in met een kleurrijk optreden vol dans, drums en enthousiasme van het publiek.

 Het publiek vermaakt zich goed.

Op het Kleine Podium trapt Red Light Babies om 19.00 uur af met een energieke show.

 Publiek van alle leeftijden en diersoorten.

Zodra Piñata om 19.45 uur het Grote Podium betreedt gaan de voetjes van de vloer en heerst er een zomerse sfeer. Ook het korte moment waarop De Kraaien worden gecoverd valt goed in de smaak. 

Engine speelde op het Kleine Podium covers van onder andere Green Day, Kings of Leon en The Automatic.

Bij het nummer 'Monster' van The Automatic kwam er een 'echt' monster het podium op om de band, die al als piraten uitgedost waren, te begeleiden.

 Een paar van de vrijwilligers die dit veelzijdige festival mogelijk maken.

Sabroso sluit de avond af met tropische muziek uit warmere oorden. Want het blijft Nederland; zodra de avond valt, is de temperatuur helaas toch wat minder tropisch.