Uit je dak op natte tweede editie The Grind Uit je dak op natte tweede editie The Grind

Beachfestival laat zich niet verregenen

, Remco van der Ham | Foto’s: Liselotte van Weert

Uit je dak op natte tweede editie The Grind

Beachfestival laat zich niet verregenen

Remco van der Ham | Foto’s: Liselotte van Weert ,

“Perfecte omstandigheden bij The Grind” kopte onze reportage van de eerste editie van The Grind vorig jaar. “Een helder blauwe lucht, zomerse temperatuur, geen spatje regen en een prachtige zonsondergang.” Hoe anders is het dit jaar. De regen komt met bakken naar beneden en als we op vrijdagavond 28 juni over het strand richting Beachclub Naturel lopen, worden we nog net de Noordzee niet ingeblazen. Een echt feestbeest laat zich daar natuurlijk niet door kisten en zo werd The Grind II gewoon weer een heel goed feestje.

De organisatoren van The Grind, de leden van collectief Kinderen van Den Haag, hebben de weerberichten gelukkig goed in de gaten gehouden. Er is besloten een grote tent te plaatsen naast Beachclub Naturel, waardoor het feest in ieder geval niet verregent. Het dak kan echter niet voorkomen dat het toch een natte boel wordt. Het net als vorig jaar midden op de dansvloer geplaatste zwembad, staat al snel vol met dansende, springende en vooral spetterende mensen. De rondvliegende strandballen en het veelvuldig gebruik van waterpistooltjes maken het ondanks het weer toch nog een echt beachfestival.

Het muzikale programma heeft veel overlapping met de vorige editie. Zo maken Cris Kuhlen, Jeff Solo, Abstract, Les Moules, Boehmer en natuurlijk het dj-team van Kinderen van Den Haag ook dit jaar hun opwachting op het festival. Dat betekent weer een fijne mix van house, r&b, dubstep en hiphop. Als live act is dit jaar de Brabantse rapper Extince binnen gehaald. Peter Kops, zoals de beste man in het dagelijks leven wordt genoemd, brak in 1995 door met de single ‘Spraakwater’. Zijn meest bekende nummer is echter toch ‘Viervoeters’ en de live versie van deze hit 1998 kan vanavond dan ook op het grootste enthousiasme rekenen. Na een half uur is het optreden alweer voorbij.

Veel mensen komen vanavond verregend binnen, maar het publiek lijkt hierdoor extra los te komen. En of je dan nog extra nat wordt van het zwembad maakt ook niet meer uit. De sfeer is er in ieder geval niet minder om. Een goed feestje herken je ook aan de hoeveelheid zoekgeraakte spullen en gezien de vele oproepen op de Facebookpagina van het festival, zit dat hier wel goed. Ringen, mutsen, schoenen, portemonnees, OV-kaarten en zelfs iemand waardigheid worden gezocht. De leukste oproep is die voor een linker schoen die wordt gezocht: “Ik ben op twee rechterschoenen thuis gekomen... Dus ik ben nog op zoek naar een zwarte Clarks maat 39, en heb zelf een bruine Clarks liggen die dus niet van mij is! Wie kan hier iets mee?” Als dat niet het bewijs van een goed feestje is, dan weten wij het ook niet meer.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag