Sfeerverslag Werfpop 2013

Het festival in beeld

Leonie Hazelhorst en Tessa Bentvelsen | Foto’s: Peisam Tsang, Stephan Kaffa, Nike Liscaljet en Jan Rijk ,

Het zit er weer op, de 33e editie van Werfpop. Volgens de organisatie wisten zo’n 30.000 mensen hun weg naar de Leidse Hout te vinden. Daar zal het prachtige weer ongetwijfeld aan bij hebben gedragen. Alle recensies staan al online, maar ook het sfeerverslag willen we je niet onthouden. Geniet nog een keer na met de mooiste sfeerfoto’s.

Wat zijn jullie hier aan het doen? "Het is een kunstproject van Merijn Tinga. We maken hier een stopmotion film, dus we zetten rondom mensen op een voetstuk die drie minuten stil moeten staan en die komen dan twee seconden in beeld waarbij de achtergrond heel hard door gaat. Je ziet dus de hele dag het festival vollopen en leeglopen." Hoe ben jij erbij gekomen? "Ik ben getrouwd met Merijn dus dan ontkom je er niet aan." Gaan we jullie nog ergens anders zien? "We doen wat dingetjes op festivals en als dit een succes is dan volgt volgend jaar denk ik iets meer festivals." Ga je nog bands kijken? "Meer horen denk ik. De camera draait steeds vijfendertig minuten en dan hebben we een half uur pauze. Zo kunnen we even stoppen, rondkijken en wat eten."

"We zijn niet speciaal voor iemand gekomen. Maar voor het festivalgevoel, even warmdraaien voor de festivalzomer! We gaan vandaag zeker kijken naar Suicidal Tendencies. Net hebben we Splendid gezien, dat was wel lekker mellow om de dag mee te beginnen. Bij binnenkomst werden we nog verrast door John Coffey, dat was echt vet. Sowieso heeft Werfpop altijd wel bands van kwaliteit."

"Ik ben pas net binnen en kom niet per se voor een bepaalde band maar vooral voor de gezelligheid. Het is wel pas mijn eerste keer op Werfpop maar het is nu al leuk! Lekker weertje en iedereen is gezellig! Echt top!"

"We zijn vandaag gekomen omdat Suicidal Tendencies hier voor gratis speelt. We hoorde eigenlijk pas gister dat ze speelden. Ik wist nog niet eens dat het festival bestond! Maar het is een lekker ontspannen festival, echt gezellig!"

"We hebben het erg naar ons zin. Het programma is erg goed, vooral Suicidal Tendencies is gaaf. Ik vond ook Patchanka te gek, de kinderen vonden dat ook erg leuk, het is een heel leuk festival om met kinderen naartoe te gaan omdat ze zoveel voor ze organiseren."

"We hadden gisteren een jarige en dit leek ons een mooie afsluiter van het feestje. We zijn hier nog nooit geweest en zitten hier eigenlijk pas net maar we vinden het nu al gezellig! Het is wel behoorlijk druk, een gratis biertje voor tijdens het wachten was wel leuk geweest!"

"We zijn speciaal voor de Kik gekomen, echt een gave band en het optreden was top. Ook Patchanka waren we erg door verrast, echt heel leuk! We komen al jaren op Werfpop, zelfs toen het nog in het van der Werffpark stond."