Haagse Stadspartij: “Norder breekt belofte Spuiforum”

Bouwvergunning voor tijdelijk Zuiderstrandtheater aangevraagd

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse Stadspartij is niet blij met de vergunningaanvraag voor de bouw van het tijdelijke Zuiderstrandtheater op het Norfolkterrein in Scheveningen, wat het tijdelijke onderkomen van het Residentie Orkest en het Nederlands Danstheater moet worden tijdens de bouw van het Spuiforum. Volgens Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij verbreekt wethouder Norder hiermee zijn belofte om, totdat na de zomer een besluit is genomen over nieuwbouw of renovatie van de theaters aan het Spuiplein, niets te doen. In september neemt de gemeenteraad hier namelijk het definitieve besluit over.

Als de gemeenteraad in september besluit om het nieuwe Spuiforum te bouwen, komt er op het Norfolkterrein een tijdelijk theater waar de voorstellingen van het Residentie Orkest en het Nederlands Danstheater moeten plaatsvinden tijdens de bouw van het cultuurpaleis. Voor dit tijdelijke theater is deze week de bouwvergunning aangevraagd. Joris Wijsmuller: “De gemeenteraad heeft expliciet besloten dat er pas op de plaats gemaakt zou worden, ook wat betreft het tijdelijk theater op het Norfolkterrein. Het reces is nog maar net begonnen of Norder laat zien dat hij schijt heeft aan de raad en gaat gewoon zijn eigen goddelijke gang. Er is in de stad weinig vertrouwen dat het Plan Dooievaar een eerlijke kans krijgt, deze streek van Norder bevestigt het wantrouwen alleen maar." Wijsmuller heeft schriftelijke vragen ingediend.
 
Wethouder Marnix Norder ontkent de afspraak. Hij stelt dat de voorbereidingen voor het Spuiforum gewoon door kunnen gaan, maar dat er tot na de zomer geen onomkeerbare besluiten genomen worden. Het aanvragen van een vergunning valt daar volgens Norder niet onder.