Garlic speelt een vol Paardcafé plat bij debuut

Voldoende diversiteit in rauw, hard en melodieus geluid

Daisy van Staalduinen | Foto's: Wouter Vellekoop ,

Deze van knoflook gemaakte mannen weten wel hoe ze een publiek–wat in dit geval een volgeladen Paardcafé is–moeten vermaken. De Haagse band speelt meteen met hun debuut het hele Paardcafé plat.

Garlic zet in met een hard gitaargeluid dat het publiek gedurende het gehele optreden blijft achtervolgen. De band doet dit zeker op een positieve manier, want deze knoflook rockt en dat voelt het publiek ook. De mannen zetten een show neer alsof ze in één van de grotere Nederlandse concertzalen staan, wat het erg leuk maakt om naar te kijken. De energie spat van het podium af. Ze hebben er zin in en genieten zichtbaar met volle teugen. De band brengt zijn enthousiasme en plezier uitstekend over, waardoor het publiek continu wordt vermaakt en in de greep wordt gehouden van de rauwe, energieke muziek. 

Tussen alle heftige gitaargeluiden door is er ook een ballad. “Dit is onze ballad, en dat blijft het ook”, zegt gitarist Remco Visker. Maar ook deze ballad bevat de energie die het optreden zo levendig maakt. Naast de enthousiaste drumklanken van Jochem Jautze, de harde gitaargeluiden van Remco Visker en de rauwe bas van Wouter Landzaad is er ook ruimte voor melodieuze klanken van de keys van Mauro Molenaar, die er met veel plezier op zijn zelf zogenoemde "nieuwe speeltje" op los speelt. De band biedt veel diversiteit binnen het eigen, harde en melodieuze geluid en laat dit ook zeker horen. Het podium is voor deze heren een experimentele ruimte om hun muziek aan het publiek ten gehore te brengen en een ruige energie op te wekken.

Wanneer het optreden tot een eind lijkt te zijn gekomen, heeft het publiek er nog steeds geen genoeg van. De band besluit om nog een kleine toegift te spelen met één van de al eerder gespeelde nummers. Dit brengt het optreden tot een spetterend einde en het publiek is voldaan. 

Conclusie: Deze nieuwe Haagse band is fantastisch op elkaar ingespeeld en het optreden lijkt volledig op rolletjes te gaan. Het harde gitaargeluid van Garlic valt niet te missen, je kunt er niet aan ontsnappen. Deze band ga je zeker nog vaker tegenkomen in onze Haagse muziekscene. Op naar de volgende band!