Haags podium op Parkpop 2013

Muzikaal talent uit Den Haag op derde podium

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Parkpop presenteert dit jaar, in samenwerking met het Haags Pop Centrum en Musicon, een Haags podium op het Haagse festival. Naast de twee hoofdpodia Staedion Stage en Jupiler Stage wordt het Haagse muziekaanbod dit jaar extra in de schijnwerpers gezet op dit nieuwe podium. Behalve voor het Haagse podium zullen de drie partijen ook samenwerken voor Global Battle of the Bands. De Nederlandse winnaar van deze internationale bandwedstrijd zal optreden op een van de hoofdpodia van Parkpop.

Parkpop heeft in de loop der jaren verschillende invullingen gegeven aan het derde podium van het festival. Zo was er het Locals Only podium en later de XStage. De laatste paar jaar kon je voor een diverse culturele programmering terecht bij NewHorizons. Dit jaar komt er voor het eerst in de geschiedenis van Parkpop een podium met louter Haagse acts. Daarmee komt een gezamenlijke wens van het Haags Pop Centrum, Musicon en Parkpop uit. Het Haagse podium is te vinden op het terrein van NewHorizons, waar naast het Haagse podium diverse activiteiten plaatsvinden op het gebied van duurzaamheid, interactieve presentaties en optredens.

Global Battle of The Bands
De samenwerking tussen het Haags Pop Centrum, Musicon en Parkpop gaat verder dan alleen het Haagse podium, ook voor de internationale bandcontest Global Battle of the Bands gaan de drie partijen samenwerken. Musicon en het Haags Pop Centrum vervullen een grote rol in de selectie van de deelnemers aan de Nederlandse voorrondes van GBOB. “Door met elkaar een collectief te vormen, kunnen we als Haagse popsector de mogelijkheden beter benutten en versterken we gezamenlijk de Haagse popinfrastructuur op lokaal en internationaal niveau”, aldus de drie partijen. De halve finale vindt plaats op het Bevrijdingsfestival Den Haag. De uiteindelijke Nederlandse winnaar van GBOB treedt op tijdens Parkpop op een van de twee hoofdpodia en gaat door naar de grote internationale finale in Thailand eind 2013. De werving van GBOB start in februari.

Parkpop 2013 vindt plaats op zondag 30 juni in het Zuiderpark in Den Haag.