Haagse YouBox Top 5 (week 51)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
Na een korte afwezigheid kwam Magnavox Radio onlangs weer terug in de Haagse YouBox Top 5. En niet op een bescheiden manier, nee gewoon direct op de nummer 1 positie. Nadat het daar twee weken stevig bleef staan, zakte de EP twee weken geleden naar nummer 3. Vorige week ging 'Made To Fly' echter gewoon weer terug bovenaan de lijst, waar het ook deze week gewoon blijft staan. Lees hier ook de EP-recensie.

2. Monomental - 'But you do'
Onlangs verscheen de eerste videoclip van electropopformatie Monomental. Het duo bestaat uit Kyle Dukes (NiCad) en Duco Scheltes (Nondegreen, Doll House Drama). De video bij ‘But you do’ is gemaakt door Hee-Man en opgenomen in de Panderbar, waar ook de presentatie plaats vond. Deze week blijft Monomental op de tweede plek staan.

3. The Hague Idiots - 'Christmastime on Mars'
De jonge Haagse punkrockband The Hague Idiots heeft een nieuwe videoclip uitgebracht, 'Christmastime on Mars'. Een heuse Kerstsingle dus. De band won onlangs ook de Unicef Talentbattle in Bitterzoet (Amsterdam) en stond in de voorrondes van Talent Event. De videoclip kwam drie weken geleden nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, maar blijft deze week staan op plaats nummer 3.

4. Vince Irie (Offshore) - 'Ik wil jou'
De meest recente videoclip en single van de Haagse reggaeband Offshore kwam recentelijk opnieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 en meteen weer op nummer één. Frontman Vince Irie, onder wiens naam de single is uitgebracht, deed mee met The Voice of Holland, maar moest de talentenshow vorige week verlaten. Deze week stijgt 'Ik wil jou' van 5 naar nummer 4.

5. Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
Vorige nog nieuw binnengekomen op de vierde plek zakt de nieuwe videoclip van de deels Haagse electropopband Ravage! Ravage! deze week al naar de vijfde plek. Het nummer is de titeltrack van de nieuwe EP, na ‘Blisters’ (2011) en ‘Trick Mirror’ (2012) de derde van de formatie. De EP met vier nieuwe nummers en een flink aantal remixes is tijdelijk gratis te downloaden via Soundcloud.

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.