Haagse YouBox Top 5 (week 50)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
Na een korte afwezigheid kwam Magnavox Radio onlangs weer terug in de Haagse YouBox Top 5. En niet op een bescheiden manier, nee gewoon direct op de nummer 1 positie. Nadat het daar twee weken stevig bleef staan, zakte de EP vorige week naar nummer 3. Deze week staat 'Made To Fly' echter gewoon weer bovenaan de lijst. Lees hier ook de EP-recensie.

2. Monomental - 'But you do'
Onlangs verscheen de eerste videoclip van electropopformatie Monomental. Het duo bestaat uit Kyle Dukes (NiCad) en Duco Scheltes (Nondegreen, Doll House Drama). De video bij ‘But you do’ is gemaakt door Hee-Man en opgenomen in de Panderbar, waar ook de presentatie plaats vond.

3. The Hague Idiots - 'Christmastime on Mars'
De jonge Haagse punkrockband The Hague Idiots heeft een nieuwe videoclip uitgebracht, 'Christmastime on Mars'. Een heuse Kerstsingle dus. De band won onlangs ook de Unicef Talentbattle in Bitterzoet (Amsterdam) en stond in de voorrondes van Talent Event. De videoclip kwam twee weken geleden nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, maar zakt net als vorige week een plek. Dit keer van nummer 2 naar 3.

4. Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
De tweede nieuwe binnenkomer deze week is de nieuwe videoclip van de deels Haagse electropopband Ravage! Ravage!. Het nummer is de titeltrack van de nieuwe EP, na ‘Blisters’ (2011) en ‘Trick Mirror’ (2012) de derde van de formatie. De EP met vier nieuwe nummers en een flink aantal remixes is tijdelijk gratis te downloaden via Soundcloud. De videoclip komt deze week binnen op nummer 4.

5. Vince Irie (Offshore) - 'Ik wil jou'
De meest recente videoclip en single van de Haagse reggaeband Offshore kwam vorige week opnieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 en meteen weer op nummer één. Frontman Vince Irie, onder wiens naam de single is uitgebracht, deed mee met The Voice of Holland, maar moest de talentenshow vorige week verlaten. Deze week zakt 'Ik wil jou' naar nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Magnavox Radio - 'Made To Fly'
- 24K - 'Bladgoud'
- 'Antilounge 10'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
- Monomental - 'But you do'
- Jebroer - 'Een mens'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.