Haagse YouBox Top 5 (week 48)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Hague Idiots - 'Christmastime on Mars'
De jonge Haagse punkrockband The Hague Idiots heeft een nieuwe videoclip uitgebracht, 'Christmastime on Mars'. Een heuse Kerstsingle dus. De band won onlangs ook de Unicef Talentbattle in Bitterzoet (Amsterdam) en staat op zaterdag 7 december in de voorronde van Talent Event in het HPC Café. De videoclip komt deze week nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5.

2. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
Na een korte afwezigheid kwam Magnavox Radio twee weken geleden weer terug in de Haagse YouBox Top 5. En niet op een bescheiden manier, nee gewoon direct op de nummer 1 positie. Daar bleef het vorige week stevig staan, maar deze week zakt de EP toch een plekje. Onlangs is de EP 'Made To Fly' door ons gerecenseerd. Lees hier de EP-recenise.

3. Suburbs - 'New Buildings'
Een oudje deze week in de Haagse YouBox Top 5, het album 'New Buildings' uit 1997 van de Haagse rockband Suburbs. De band is inmiddels ter ziele gegaan, maar bassist/songwriter Arie Spaans doet het momenteel lekker met zijn band Naked. In de Haagse YouBox Top 5 staat Suburbs deze week op nummer 3.

4. Sven Hammond Soul - Happy People
Na twee weken op de een na hoogste positie in de Haagse YouBox Top 5, zakt Sven Hammond Soul nu twee plaatsen naar nummer 4. Onlangs is de band te gast geweest bij Radio 538 en speelde naast 'Happy people' ook een cover van Armin van Buurens 'This is what it feels like'. Momenteel tourt de band samen met Shary-An door Nederland.

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.