Haagse YouBox Top 5 (week 45)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Woot - 'Jump'
Stond vorige week ineens het oude werk van Atombox bovenaan de Haagse YouBox Top 5, deze week staat een oud nummer van Woot ineens bovenaan de lijst. De videoclip bij het nummer 'Jump' werd opgenomen als onderdeel van het prijzenpakket van de High School Music Competition. Het nummer is te vinden op de EP '#1'. Momenteel tourt de band door Nederland met de Popronde.

2. Sky Architect - 'Tides'
De Haagse/Rotterdamse progressieve rockband Sky Architect bracht begin deze week haar derde album 'A Billion Years of Sollitude' uit. De eerste single van het album, 'Tides', werd meteen voorzien van een mooie videoclip die het meteen goed in de Haagse YouBox Top 5. Deze week komt de video nieuw binnen op nummer 2.

4. Taymir - 'Aaaaah'
De eerste single van het debuutalbum 'Phosphene' van Taymir kwam recentelijk uit en werd al snel gedraaid op 3FM en De Wereld Draait Door. Het album werd op vrijdag 25 oktober gepresenteerd in de SuperMarkt tijdens de Haagse Pop Week. Taymir was bovendien genomineerd voor de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent. Deze week is Taymir zelfs 3FM Megahit. In de Haagse YouBox Top 5 zakt 'Aaaaah' deze week van nummer 2 naar nummer 4.

5. Prinsenkind - 'Dansmachine'
Het aanstekelijke 'Dansmachine'  is de tweede videoclip van Prinsenkind (Nik van den Berg), eveneens geproduceerd door San Holo. Eerder werden al de videoclip 'Schiet op' en de EP 'Koninklijke Herrie' uitgebracht. Afgelopen vrijdag 2 november stond Prinsenkind voor het eerst op het podium tijdens BASZ in Paard van Troje.

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.