Haagse YouBox Top 5 (week 44)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Atombox - 'How To Use The Atombox'
Een nieuwe nummer 1 deze week. Eigenlijk is al het werk van Atombox de afgelopen week meerdere malen beluisterd in de Haagse YouBox. Het meest werd toch wel beluisterd van het mini-album 'How To Use The Atombox' uit 2004. Vorige week was Atombox te zien tijdens de Haagse Popweek.

2. Taymir - 'Aaaaah'
De eerste single van het debuutalbum 'Phosphene' van Taymir kwam recentelijk uit en werd al snel gedraaid op 3FM en De Wereld Draait Door. Het album werd op vrijdag 25 oktober gepresenteerd in de SuperMarkt tijdens de Haagse Pop Week. Taymir was bovendien genomineerd voor de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent. Deze week is Taymir verkozen tot 3FM Megahit. In de Haagse YouBox Top 5 stijgt 'Aaaaah' deze week van nummer 4 naar nummer 2.

5. Bombay Show Pig - 'Wires'
Het indierockduo Bombay Show Pig heeft net Amerika aangedaan voor een reeks concerten en tourt nu verder door Europa. Ondanks het drukke schema wist de band ook nog een nieuwe videoclip te lanceren; 'Wires'. Het nummer is afkomstig van debuutalbum 'Vulture/Provider'. Deze week blijft de videoclip staan op plaats 5 in de Haagse YouBox Top 5

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.