Haagse YouBox Top 5 (week 42)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
Onlangs kwamen de heren van Magnavox Radio met hun eerste EP 'Made To Fly'. Recentelijk speelden zij tevens in de SuperMarkt tijdens de Versafdeling. Ook deze week blijft de band stevig staan, inmiddels al voor de vierde week op rij, op de eerste positie in de Haagse YouBox Top 5.

Deze week stijgt de een-na-laatste single van F van 5 naar 3. In de tijdens Hemelvaart uitgezonden Haagse Honderd, de honderd populairste Haagse nummers, bereikte het nummer de 43e plek. Vorige week was F nog te zien tijdens de zevende editie van Superfaam en vanavond speelt de band op het 10 jaar 3voor12 Den Haag jubileumfeest in PIP. Lees hier ook het interview met de band.

4. Taymir - 'Aaaaah'
De eerste single van het debuutalbum 'Phosphene' van Taymir kwam recentelijk uit en werd al snel gedraaid op 3FM en De Wereld Draait Door. Het album wordt op vrijdag 25 oktober gepresenteerd in de SuperMarkt tijdens de Haagse Pop Week. Taymir is bovendien genomineerd voor de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent. In de Haagse YouBox Top 5 zakt 'Aaaaah' deze week van nummer 2 naar nummer 4.

5. Bombay Show Pig - 'Wires'
Het indierockduo Bombay Show Pig vertoeft momenteel in Amerika voor een reeks concerten en tourt daarna verder door Europa. Ondanks het drukke schema wist de band deze week ook nog een nieuwe videoclip te lanceren; 'Wires'. Het nummer is afkomstig van debuutalbum 'Vulture/Provider'.

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.