Haagse YouBox Top 5 (week 36)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Hague Idiots - 'School's out!'
De jonge honden van The Hague Idiots hebben onlangs hun videoclip 'School's out' gelanceerd. Hoewel de scholen inmiddels weer zijn begonnen, stijgt de band met de clip deze week van de tweede naar de eerste plek.

2. Woot - 'Son of a'
Recentelijk verscheen de gloednieuwe videoclip van het trio Woot. 'Son of a' van de gelijknamige EP is voorzien van een fijne psychedelische trip als videoclip. Begin vorige maand was de band nog te zien op Schollenpop en in het najaar reist de band door Nederland met de Popronde. Deze week zakt Woot een plekje naar de tweede positie in de Haagse YouBox Top 5.

3. Olax feat. Mullet - 'De atheïst'
De Haagse singer-songwriter Olax presenteert op zaterdag 21 september zijn nieuwe EP 'God', waarop hij de samenwerking aan is gegaan met de Haagse metalband Mullet. Op de EP zijn een aantal oude nummers van Olax in een nieuw jasje gestoken. Eén daarvan is 'De atheïst', waarvan nu ook een videoclip uit is. Deze week blijft de clip staan op de derde plek.

4. Fexet - 'Revolution'
Eind vorige maand speelde Fexet in het voorprogamma van NOFX. Of dat de reden is dat de videoclip 'Revolution' weer terug in de Haagse YouBox Top 5 staat, weten we niet. De videoclip is afkomstig uit 2011 en is gemaakt door Jasper Zwartjes. Deze week blijft de videoclip staan op nummer 4.

5. The Levi's - 'Can't stop'
Weer terug in de top 5; de nieuwe videoclip van The Levi's. Het nummer 'Can't stop' is afkomstig van de EP 'Changing Tires', de tweede EP van de band die eind 2012 gepresenteerd werd. Na een weekje afwezigheid is de videoclip weer terug op nummer 5 in de Haagse YouBox Top 5.

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.