Haagse YouBox Top 5 (week 23) Haagse YouBox Top 5 (week 23)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 23)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - 'Pechvogel'
We hadden het stiekem al een beetje verwacht, maar de nieuwe single van De Kraaien stormde inderdaad in één keer door naar de koppositie in de Haagse YouBox Top 5. Daar blijft het nu voor de derde achtereenvolgende week staan. De videoclip van 'Pechvogel' kwam afgelopen week binnen op nummer 36 in de Single Top 100.

2. Lyssa - 'The Galaxy Sessions'
Weer terug in de hoogste regionen van de Haagse YouBox Top 5; Lyssa. 'The Galaxy Sessions' was één van de tien best beluisterde albums van 2012 en blijft ook dit jaar veel beluisterd. Het album komt deze week dan ook binnen op nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5.

3. Bombay Show Pig - 'Fingerprint'
Vorige week kwam de videoclip 'Fingerprint' van Bombay Show Pig nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 en stijgt het deze week door naar nummer 3. Het nummer, afkomstig van het album 'Vulture/Provider', is na 'Sancho panza' en 'Timewaster' de derde single van de band. Op 20 juli is de band te zien op Plein Open op het Spuiplein.

4. F - 'Geen fuck om jou'
De Haagse funkrockband F is alweer flink wat weken een vaste waarde in de Haagse YouBox Top 5 met single 'Geen fuck om jou'. In de tijdens Hemelvaart uitgezonden Haagse Honderd, de honderd populairste Haagse nummers, bereikte het nummer de 43e plek. In de Haagse YouBox Top 5 zakt F deze week van nummer 3 naar nummer 4.

5. Naked - 'Watching The Trees'
Het tweede album van Naked, 'Watching The Trees', komt deze week nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5. Afgelopen week speelde de band nog op Kaderock en zaterdag 3 augustus staat Schollenpop op het programma. Deze week staat Naked op nummer 5. Lees hier ook de albumrecensie.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Naked - 'Watching The Trees'
- Robin Brock - 'Use At Your Discretion'
- Kreatones - 'Tapeaway'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Nosoyo - 'Dreck'
- De Kraaien - 'Pechvogel'
- Dahl - 'Remember us'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag