Haagse YouBox Top 5 (week 2)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Jana - 'To All'
De jonge singer-songwriter Jana uit Delft presenteerde eind vorig jaar haar eerste EP 'To All' in het inmiddels gesloten Speakers. Het is een van de meest recente albums in de Haagse YouBox, maar de zeer lovende recensie van vorige week zorgde voor een flinke stijging van de luistercijfers waardoor de EP vorige week binnen kwam op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5 waar het album deze week stevig blijft staan.

2. The Levi's - 'Changing Tires'
Behalve Jana kon ook The Levi's afgelopen week rekenen op een lovende recensie op 3voor12 Den Haag. De Haagse rockers brachten voor het eerst met de huidige bezetting een EP uit. Het vijf nummers tellende schijfje komt deze week nieuw binnen op nummer 2.

3. Atlantic Attraction - 'Rye'
De deels Haagse poprockformatie Atlantic Attraction maakte eind vorig jaar bekend dat er een nieuwe EP aan gaat komen. Die zullen ze gaan opnemen met producers Gordon Groothedde, Sander Rozenboom en Holger Schwedt. Tot die tijd doen we het nog even met het oudere materiaal. Videoclip 'Rye' staat deze week op nummer 3.

4. Soul Sister Dance Revolution - 'Hold the line'
Aanstaande zaterdag 12 januari staat de Haagse band Soul Sister Dance Revolution op Noorderslag in Groningen. Ook het debuutalbum komt er binnenkort aan en de eerste single 'Hold the line' scoort nog steeds goed. Deze week staat de videoclip op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5, twee plekken lager dan vorige week.

5. De Kraaien - 'Ik vind je lekker'
Ook te vinden op Noorderslag dit weekend zijn de mannen van De Kraaien. Debuutsingle 'Ik vind je lekker' is nog steeds stijgende in de hitlijsten en klopt inmiddels al aan bij de top 10 van de Top 40. Ook in de Haagse YouBox gaat het nummer goed. Deze week staat 'Ik vind je lekker' op nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Villeneuf - 'Great Waste Of Time'
- Jana - 'To All'
- The Levi's - 'Changing Tires'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- F - 'Future plans'
- RIVE - 'Hip hop junkies'
- Weissmuller - 'Endlessly fall'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.