Haagse Pop Prijzen naar Friends of the Family, Kern Koppen en Parkpop

De Haagse Popveer naar Allard Halberstadt van De Pater

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Zaterdag 26 oktober werd de Haagse Pop Week traditiegetrouw afgesloten met de Haagse Pop Prijzen. In de drie categorieën werden Dé Haagse Pop Prijs en het Beste Initiatief bepaald door een vakkundig jury. De Haagse Pop Prijs voor Aanstormend Talent ging naar de act die de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen via de website van de Haagse Pop Week. Tot slot werd ook nog de Haagse Popveer uitgereikt.

Dé Haagse Pop Prijs werd uitgereikt aan hiphopformatie Kern Koppen. De jury: “Dit eigenzinnige collectief volgt al sinds jaar en dag een geheel eigen koers. Ze zitten niet vast in een specifiek genre, ze gaan vaak verrassende samenwerkingen aan, van jazz tot rock tot wereldmuziek. Kern Koppen heeft veel potentie tot grote nationale bekendheid en ze zijn een goede vertegenwoordiging voor Popstad Den Haag.” Kern Koppen brengt dit jaar vier seizoensgebonden EP’s uit, waarvan ‘Lente Koorts’ en ‘Zomer Fruit’ inmiddels uit zijn. Kern Koppen werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en de single ‘Vliegen zonder vleugels’ komt nu regelmatig op de radio voorbij.
 
De Haagse Pop Prijs voor Beste Initiatief ging dat jaar naar het Haags Podium @ Parkpop. Volgens de jury betekent dit podium veel voor de stad Den Haag. “Er wordt naast de nationale en internationale programmering ook ruim aandacht besteed aan het beste uit de lokale scene en het biedt de bezoekers die van heinde en verre komen een inkijkje in de Haagse muziekscene. Voor talentvolle Haagse bands is het podium een belangrijk stap in hun ontwikkeling en het is gebleken dat het Haags Podium op grote publieke belangstelling en waardering mag rekenen.”
 
In de categorie Aanstormend Talent kon de afgelopen weken gestemd worden op Bombilate, FilosofischeStilte, Friends of the Family, Piñata en Taymir. Het publiek besloot met grote meerderheid dat dit Friends of the Family moet zijn. Dit folkcollectief is lekker aan de weg aan het timmeren met optredens in de SuperMarkt, Rotown en het Bevrijdingsfestival Den Haag. Een vaste groep fans en veel mond op mond reclame is het geheim van deze ‘familie’ en met zo’n grote aanhang kan het niet anders dat Friends of the Family een mooie toekomst tegemoet te gaat.
 
De Haagse Popveer is dit jaar wederom uitgereikt aan een organisatie of persoon die veel betekent of betekend heeft voor de Haagse popscene. Dit jaar viel de eer aan Allard Halberstadt, de eigenaar van een van de bekendste muziekcafés van Den Haag, De Pater. Na bijna 30 jaar zag hij zich om gezondheidsredenen genoodzaakt om te stoppen met het café. De Pater is al 27 jaar een instituut waar mening Haags artiest in zijn beginperiode heeft opgetreden. Zo zong Anouk hier als achtergrondzangeres toen ze nog onbekend was, meer dan 20 jaar geleden. Met deze prijs wil de organisatie Allard bedanken voor zijn tomeloze inzet en bijdrage aan de Haagse popscene.