Festivalkriebels 2013: Programma Zeeheldenfestival compleet

Van 10 tot en met 14 juli op Prins Hendrikplein

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Zeeheldenfestival staat bekend om een van de gezelligste festivals uit de Haagse regio. Het kleinschalige festival vindt dit jaar voor de 33e keer plaats. Van woensdag 10 tot en met zondag 14 juli kun je op het Prins Hendrikplein terecht voor gezelligheid, straattheater en bovenal heel veel muziek. Inmiddels is het volledige programma van het festival bekend gemaakt.

De woensdagavond wordt afgesloten door muziekgroep Sabroso. Deze twaalfkoppige feestband speelt Zuid-Amerikaanse muziek, aangevuld met Hindipop en Top 40 hits. Een dag later wordt het festival afgesloten door Negritos, wat eveneens een feestje belooft te worden. Met veel passie en energie wordt de mix van Argentijnse roots (folklore) en Spaanse invloeden (flamenco) ten gehore gebracht. Ook is er veel Haags talent op het festival. Zo staan onder andere de rockband Red Light Babies, funkrockers Hooked en singer-songwriters Anthony Burford en Ma Forêt op het programma. Brandwerk zorgt voor een dosis hiphop. Deze crew, bestaande uit mc’s KAYmartin en Ella en producers Deon Serseker, en TelmoMiel, is sinds 2010 bij elkaar. Jong talent wordt gepresenteerd door POPschool Den Haag (woensdag) en Ready 2 Play (zaterdag). Het muziekprogramma wordt gecompleteerd door Engine, Maxime Capellot Gypsy Jazz Ensemble, Juan Noguera, The Regulators, The Royal Spuds, La Blusa, The Boppin’ Bastards en Checkpoint Mary.

Op woensdag staat onder andere Piñata op het programma. De Haagse reggaeband draait pas sinds begin 2012 mee, maar stond nu al op het Bevrijdingsfestival Den Haag, MadNes festival, Woodstock en Ongetemd. Het hun mix van reggae, pop, ska, hiphop en surf wordt het steeds weer een feestje. Taco Gorter (drums), Daniel Lottersberger (bas), Theo van Niel (gitaar) en Elco Jongkind (gitaar) vormen samen The Blues Hunters. Blues zoals je het wilt horen. Te zien op de donderdagavond. Eerder dit festivalseizoen nog te zien op Kaderock, maar ook geboekt voor het Zeeheldenfestival is Atombox. De band maakt originele alternatieve rock. Rauw, puur en authentiek zijn daarbij de steekwoorden. De vrijdag wordt afgesloten door Jamal Thomas Band. Thomas tourde de wereld over met artiesten als Maceo Parker, The SOS band en Chuck Leavell. Het belooft een groovende show te worden. Op zaterdag staat onder andere Russkaja op het programma. De band speelt een muzikale mix van trashmetal, jazz, wereldmuziek, funk en rock, maar staat bovenal voor een uitstekend feestje. The Stiff is de laatste naam die naar buiten is gebracht, en meteen de afsluiter van de zaterdagavond. Met een set vol spetterende punkrockcovers van bands als The Sex Pistols, The Clash, Ramones, The Stranglers, The Jam, The Stooges, Iggy Pop, The Cure, Ian Dury en Blondie gaan we er uit met een knaller.