Festivalkriebels 2013: line-up Westerpop compleet met La Kinky Beat en finalisten Peter Tetteroo Bokaal

24e editie op 30 en 31 augustus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Traditiegetrouw maakt het Westerpop festival haar programma bekend op Tweede Pinksterdag. Zo ook dit jaar, zij het dit keer niet met een officiële presentatie op locatie maar gewoon via social media. De 24e editie van het gratis toegankelijk festival vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus op het terrein van het Grotius College in Delft. Op vrijdagavond wordt tevens de finale van de Peter Tetteroo Bokaal gehouden en op zaterdag is er het Stage Europe Network podium met jonge acts uit Europa.

Met de toevoeging van afsluiter La Kinky Beat is het zaterdagprogramma compleet. De Spaanse band draait al zo’n tien jaar mee en staat garant voor een feestje. Dat deed de band eerder al op Paaspop en onlangs nog op het PopHotSpot Festival. Reggae, ska, punk, dub, drum ‘n‘ bass, hiphop en electro zijn zomaar wat ingrediënten in deze zomerse afsluiter van Westerpop. Het programma op de vrijdag is met de drie finalisten van de Peter Tetteroo Bokaal inmiddels ook compleet. Pangea, Bombilate en Princeton wisten via de voorrondes in Theater de Veste de finale tijdens Westerpop te bereiken. De uiteindelijke winnaar mag in 2014 de zaterdag van Westerpop openen.

Op vrijdag 30 augustus wordt het programma afgesloten door De Kraaien. De Haagse gemaskerde heren Prins Clit in Paanham, Neurbert el Halt en Bernd Ganzebev zijn sinds de hit ‘Ik vind je lekker’ al lang geen onbekenden meer. Binnenkort verschijnt de opvolger van deze knotsgekke urban act. Ook de eveneens Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution treedt op tijdens de vrijdagavond van Westerpop. Met debuutalbum ‘Playground Kids’ wisten de heren Nico Dijkshoorn al een van hun grootste fans te maken. De inspiraties? Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal, The Killers en Kasabian. Vette 70’s rock in een modern jasje kun je verwachten bij Navarone. In de herfst van 2012 bracht de band in eigen beheer hun debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit, met een lyrisch ontvangen optreden op Noorderslag als gevolg. Tot slot ook Maison du Malheur op vrijdagavond op Westerpop. Stokoude jazz en rockin’ rhythm & blues zijn de ingrediënten van deze Amsterdamse formatie.

Op zaterdag wordt het programma geopend door Playyard, winnaar van de Peter Tetteroo Bokaal 2012. De band maakt een mix van hardrock en nu-metal en heeft met Josine van der Splinter sinds kort een nieuwe bassiste. Dit jaar staan er maar liefst drie Britse bands op het programma. Skinny Lister combineert traditionele folk met eigentijdse invloeden. Dit jaar stond de band op South By Southwest in Austin. The Hoax wordt gezien als een van de meest invloedrijke bluesbands van de afgelopen twintig jaar. De band speelde maar dan 2000 optredens in zo’n achttien landen. Treetop Flyers is de derde Britse band op het festival. Het vijftal maakt een mix van americana, country, southern rock en soul. Ook Zweden is vertegenwoordig op Westerpop met Royal Republic. De in 2007 opgerichte band stond al op Lowlands 2011 en bracht onlangs het tweede album ‘Save The Nation’ uit. Energie, opwinding, talent, stijlvol en branie omschrijven de band nog het best. De 3FM Serious Talent acts Handsome Poets en Chef’Special zijn de laatste twee bevestigingen voor de Mainstage. De afsluitende act wordt binnenkort bekend gemaakt. Het programma op het Stage Europe Network podium bestaat uit Les Dynamic (NO), Enchanted Hunters (PL), Kjurr (IS), Vök (IS), Moving Houses (GER), A.JAM (FRA) en Wolf in Loveland (NL).