Festivalkriebels 2013: Kraantje Pappie, Woot, Neighbour Neighbour en meer op Schollenpop

Zaterdag 3 augustus 17e editie

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zaterdag 3 augustus is het weer tijd voor een nieuwe editie van Schollenpop. Het op het Zuiderstrand georganiseerde festival vindt dit jaar voor de zeventiende keer plaats. Het festival is gratis toegankelijk en heeft ook dit jaar twee podia met veel aandacht voor lokale acts. De eerste vijf namen waren al bekend en vandaag heeft het festival opnieuw een flink aantal namen naar buiten gebracht.

27 juni: De Groningse rapper Kraantje Pappie brak in 2012 door met de single ‘Waar is Kraan?’ waarmee hij een grote hit scoorde. Op debuutalbum ‘Crane’ combineerde hij zijn raps, boordevol ritmische klanken en woordspelingen, met de dubstep- en grime-invloeden afkomstig van het Groningse producerstrio Noisia. Kraan stond eerder op festivals als Parkpop en Westerpop. De Haagse band Woot won in 2012 de Grote Prijs van Nederland en bracht eind dat jaar de EP ‘Son Of A’ uit. Psychedelische rock in de stijl van bands als The Doors en The Black Keys. Poprockband Neighbour Neighbour maakte furore onder de naam So What, maar besloot het over een andere boeg te gooien. Binnenkort kunnen we een nieuwe EP van het Haagse viertal verwachten. Nielson werd bekend als finalist van het TV programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland' en scoorde hits als 'Beauty & de brains' en ‘Hoe’ (met Miss Montreal). Het Eindhovense KOMATSU speelt een mix van sludge, stoner en metal. Bandits wordt ook wel het Belgische antwoord op One Direction genoemd. Poprockband Kelly Wants To Fly, stonerrockers Doghouse en 1-UP maken de lijst bevestigingen compleet.

22 mei: De eerste vijf namen zijn bekend gemaakt. Hierbij onder andere de Haagse reggaeband Splendid. Op zaterdag 24 mei presenteert de band het nieuwe album ‘Sun Beats Down’ in een uitverkocht Paard van Troje, waarvan single ‘Fast lane’ alvast een voorproefje is. Soul Sister Dance Revolution was al te zien op het Life I Live Festival en zal deze zomer nog op Parkpop en Westerpop spelen, maar ook Schollenpop ontkomt niet aan de zegetocht van deze Haagse rockband. Mozes and the Firstborn maakt garagepoprock met invloeden van bands als The Rolling Stones en The Strokes. Met ‘I got skills’  scoorde de band een bescheiden hit. Op Parkpop staat Urban Heroes met verschillende gastmuzikanten op het podium en op Schollenpop wordt dit nog eens dunnetje over gedaan. De Haagse rockband, die in de jaren ’80 verschillende hits scoorde, is weer helemaal terug. De laatste toevoeging van vandaag is Naked, de band rondom singer-songwriter Arie Spaans. Eind 2012 verscheen het tweede album van de band, ‘Watching The Trees’.