Festivalkriebels 2013: Mala Vita, Bombay Show Pig en Vanderbuyst headliners Plein Open

Volledig programma bekend gemaakt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Tijdens Club 3voor12 Den Haag werd zaterdag het volledige programma van Plein Open bekend gemaakt. Het gratis toegankelijke Haagse festival vindt op zaterdag 20 juli voor de negentiende keer plaats. De locaties zijn vanaf 13.00 uur het Spuiplein (main stage) en de Turfmarkt (underground stage) en ’s avonds vinden de afterparty’s plaats in Pavlov, Filmhuis Den Haag en het Paardcafé. Ook dit jaar zijn alle optredende acts afkomstig uit de Haagse regio.

Eén van de headliners dit jaar is Mala Vita. Met haar mix van balkanpunk, ska en rock weet de band steeds weer indruk te maken. In geheel nieuwe bezetting (met onder andere Urban Dance Squad-drummer Michel Schoots) wordt er momenteel hard gewerkt aan het derde studioalbum. Indie-duo Bombay Show Pig tourt momenteel door heel Europa en is sinds het verschijnen van debuutalbum ‘Vulture/Provider’ een gevestigde naam in de Nederlandse scene. Ook voor hardrock is plek op Plein Open, en wie dan beter te vragen dan Vanderbuyst. Authentieke hardrock op zijn best. Binnenkort verschijnt het debuutalbum van rapper Jon Tarifa, voorheen bekend van NuClear Family en L4. Op Plein Open zal hij daar ongetwijfeld veel van spelen. The Gypsy Liars zorgt voor een dosis psychedelisch rock en neemt je mee terug naar de jaren ’70. Live drum ’n bass act DropmiX, indierockbad Taymir, folkcollectief Friends of the Family, reggaeband Piñata en stonerrockband DiTCH maken het programma op de main stage compleet.

Het podium op de Turfmarkt is ook dit jaar weer benoemd tot underground stage. Hier vind je bijvoorbeeld metal van UnseeN PerceptioN, punk van Iconoclast, punkrock van Subrockers en new wave van Lifeless Past. Ook is er veel elektronische muziek, bijvoorbeeld van het duistere GΔRTMΔLEN. Techno, wonky beats en dubstep zijn een paar van de stijlen die je kunt verwachten bij tomlaan, Lukas Amer of Tech Chic Design. Hiphop is vertegenwoordig door Agga Terror Squad. Met de beats van FilosofischeStilte moet dat helemaal goedkomen met deze jonge rappers. Tot slot zal ook Stargazer optreden, een samenwerking tussen drone-orkest Trapper en improvisatieband Slyder.
 
Heb je dan nog niet genoeg gehad? Dan biedt Plein Binnen uitkomst. In Pavlov spelen funkjazzformatie Sascha & the Sharp 5 en skaband Andere Koek!. In het Filmhuis kun je naar DocuConcert 27 en in het Paardcafé staan Dagga Dagga met verschillende gastmuzikanten op het programma.