Festivalkriebels 2013: Benny Rodrigues en Friends of the Family op Oh Oh Intro

Donderdag 5 september op Lange Voorhout

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De derde editie van studentenfestival Oh Oh Intro vindt op donderdag 5 september plaats op het Lange Voorhout in Den Haag. Het festival wordt georganiseerd door studenten en is bedoeld als introductie voor nieuwe studenten die in Den Haag gaan studeren. Behalve de Mainstage is er ook een Talentstage met muzikanten die studeren op De Haagse Hogeschool en het Koninklijke Conservatorium. Het complete programma voor het gratis toegankelijke festival is inmiddels bekend.

26 juni: De organisatie heeft vandaag de laatste namen bekend gemaakt. Hierbij onder andere het Haagse folkcollectief Friends of the Family. De band was eerder al te zien op het Bevrijdingsfestival Den Haag, ZOMERfestival Delft en het PopHotSpot Festival. Deze zomer zijn de heren ook nog te zien op Plein Open. Het dj-programma is uitgebreid met Benny Rodrigues, Double U-V, Lorenzo D'attelli en GirlsloveDJs (hosted by Daghap Seven). Het duo Djeck Razz & Double M zorgt daarnaast voor een goede dosis hiphop. Het programma is compleet met de rockband Red Cherry en de jazzformatie Sascha and The Sharp 5.

18 juni: Eén van de hoofdacts van het festival is Jungle By Night. De Amsterdamse band maakt een mix van afrobeat, jazz, funk en dub. Eerder stond de band al op Sziget, Lowlands en Noorderslag. De Haagse reggaeband Piñata is een snel reizende ster in de Haagse muziekscene. Eerder dit seizoen was de band al te zien op het Life I Live Festival en Bevrijdingsfestival Den Haag en ook Plein Open staat nog op het programma. Nu ook op Oh Oh Intro dus. Rockband B Sharp won begin 2012 de finale van Talent Event en bracht de EP ‘Evaluating People’ uit. Het was even stil rondom de band, maar de heren zijn weer helemaal terug. Ook dj’s zijn goed vertegenwoordig tijdens Oh Oh Intro, waaronder Jaimy van der Heijden en Franky Rizardo. Hiphop is er met LyRick en ReSolve zorgt voor een goede dosis progressieve rock.