Festivalkriebels 2013: Kern Koppen, The Deaf, Spider Rico en meer op Jam de la Crème Festival

Zevende editie op zaterdag 20 juli

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De zevende editie van het Jam de la Crème Festival vindt plaats op zaterdag 20 juli. Het festival verhuist dit jaar van het Noorderstrand naar strandpaviljoen ZUID (Zuiderstrand), met wederom twee podia met vele artiesten, bands en dj’s. Het festival begon als een Haags vriendenfeestje, maar groeide uit tot “een tegendraads jamfenomeen in de Nederlandse muziekscene”. Het festival gaat om 20.00 uur van start en de entree is 15 euro (10 euro vvk). De eerste namen zijn vandaag bekend gemaakt.

Op het programma onder andere de Haagse garagerockers van Spider Rico. In april beklom het illustere viertal voor het eerst in vijf jaar het podium. Ook Paaspop werd dit jaar al aangedaan en nu dus op het Jam de la Crème Festival. Tijdens de eerste editie van Jam de la Crème ontstaan en nu, zes jaar later, opnieuw op het festival; The Deaf. Dat wordt dus nog een extra dosis garage, punk en rock ‘n‘ roll. De Haagse hiphopformatie Kern Koppen is momenteel 3FM Serious Talent. Met het nummer ’Ruimte weer’ van de EP ‘Lente Koorts’ was de band onlangs nog te zien in De Wereld Draait Door. De live dance act The Benelux, de Senegalese roots van Omar Ka & Fula Band, samenwerkingsproject Knalland uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland, Gaap & DNA (DJ team Herenleed) en DJ Candy Says (Bella Hay) maken het voorlopige programma compleet.
 
Aan de jamsessie doen onder andere leden mee van Mister and Mississippi, Vrouwen zijn OK, Rina Mushonga, Cirque Valentin, Splendid, Taymir, Sue the Night, Janne Schra, Claw Boys Claw, L’Chaim, Rilan & The Bombardiers, Fra Fra Sound, Dyzack, Soul Sister Dance Revolution en Kytopia.