Festivalkriebels 2013: Programma I Love Hiphop compleet

Den Haag een week lang in het teken van hiphop

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ook dit jaar slaan Musicon en Aight de handen ineen om Den Haag in het teken van hiphop te zetten. De I Love Hiphop week is het vervolg op de hiphop tiendaagse van vorig jaar en vindt plaats van 23 tot en met 30 juni. De week gaat van start met het I Love Hiphop festival in het Paard van Troje en eindigt op Parkpop met graffiti en breakdance battles. Inmiddels is het volledige programma bekend.

19 juni: Het complete programma van I Love Hiphop is bekend. Op zondag 23 juni gaat de hiphopweek van start met het I Love Hiphop festival. Op het festival zijn er optredens van Donald D (Zulu Nation). De New Yorker werkt eerder samen met artiesten als DJ Kool Herc, Eric B & Rakim, Kool Moe Dee, KRS-ONE, Biz Markie en Public Enemy en hij is onderdeel van Ice-T's Rhyme Syndicate. Het Belgische duo Safi & Spreej won maar liefst vier prijzen tijdens de Vlaamse Rap Awards (onder andere voor Beste album en Beste groep). Een ander samenwerkingproject is Propo’88 & Blabbermouf. Het Nederlandse duo werkt al sinds 2008 samen en vormt samen met Corown da Sensei de formatie Da Shogunz. Ook is er veel nieuw talent op I Love Hiphop. Zo is er de Hiphopinjesmoel dropzone met Ill Proceeja, PSL (Persoonlijk), Soskop en Rasa als winnaars van de dropzone competitie. Haags talent is er op de Agga Raw Stage. Pinas, Serrow, Westeinde en Extralars zijn de acts die hier een showcase zullen geven. Tijdens het festival is er bovendien ook de MC battle, de DJ Summit en bboy battles. De entree tot het festival is 6 euro, voor het concert van A Bizarre Ride to the Pharcyde is dat 22 euro. Wil je zowel naar het festival als het aansluitende concert, dan kun je voor 14 euro een combiticket kopen. Gedurende de rest van de week is er een uitgebreid programma voor hiphopliefhebbers, waaronder verschillende clinics, workshops, een graffiti tour en een comedy night.
 

17 mei: Tijdens het I Love Hiphop festival in het Paard van Troje zal in ieder geval worden opgetreden door de Amerikaanse hiphopformatie A Bizarre Ride to the Pharcyde. Daarnaast zijn er ook breakdance battles, dj-demonstraties en een mc battle. Met de Hiphopinjesmoel Dropzone actie kan er bovendien een plek op het festival bemachtigd worden. De I Love Hiphop week wordt afgesloten tijdens Parkpop met onder andere een grote internationale graffiti demonstratie en breakdance battles in de I Love Hiphop area. In de dagen tussen het I Love Hiphop festival en de afsluiting op Parkpop vinden vele andere hiphopactiviteiten plaats, zoals een graffiti tour met internationale artiesten, masterclasses, een comedy night, filmvoorstellingen en debatten. Het volledige programma wordt eind mei bekend gemaakt.