Festivalkriebels 2013: Wouter Hamel, Marike Jager, Sven Hammond Soul en meer op Haags UIT Festival

Zondag 8 september de eenenveertigste editie

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zondag 8 september vindt het Haags UIT Festival voor de eenenveertigste keer plaats. Op het Lange Voorhout, de Hofplaats en het Spuiplein vindt men muziek, straattheater, amateurkunst en een markt vol informatie over en kortingskaarten voor het komende culturele seizoen. Theaters en andere culturele instellingen openen hun deuren voor een gratis voorproefje van de voorstellingen van het komende seizoen. Het festival heeft vandaag het programma bekend gemaakt.

Eén van de hoofdacts is de Haagse jazzzanger Wouter Hamel. Tijdens het Haags UIT Festival zal hij voornamelijk nieuw werk van ‘G.I.R.L.S.I.N.T.H.E.C.I.T.Y.!’ spelen. De Haagse soul/r&b formatie Sven Hammond Soul, onder leiding van toetsenist Sven Figee, komt samen met Shary-An naar het Haags UIT Festival.Singer-songwriter Marike Jager is met drie goed ontvangen albums inmiddels een vaste waarde in de Nederlandse muziekscene. Dat beloven mooie liedjes en dromerige verhalen te worden. De Kameroens-Nederlandse jazzzangeres Ntjam Rosie presenteert tijdens het Haags UIT Festival haar nieuwe album ‘At The Back Of Beyond’, inmiddels haar derde studioalbum. Zanger Erwin Nyhoff was een van de finalisten van The Voice Of Holland. Met het theaterconcert ‘In The Footprints Of’ brengt hij samen met zijn band een ode aan zijn muzikale helden. JP & The Seeger Session Band presenteert met de Crisis Cure tour een swingende en soms ontroerende muzikale reis door de Amerikaanse geschiedenis. Het programma op het Lange Voorhout wordt gecompleteerd door strijk-/kamerorkest Ciconia Consort, auteur Rodaan Al Galidi, delen van de musicals Peace Of Me en Sister Act (met Nurlaila Karim), de voorstelling Tick, Tick, Boom! en Duh Haagse Kakkeâhr van Holland Dance.

Op de Hofplaats presenteren het Haags Pop Centrum, Ready To Play, Bazart, Musicon, MusicStation, Drumschool Stefan van de Brug en Scott & Drost een gezamenlijk programma. 3voor12 Den Haag Selecteert act Mama Franko is een van de optredende acts. Beukende beats, pompende bas, manische gitaren, dwaze blazers, hypnotiserende fluitsolo’s, rapfilosofieën en ferme zang is wat je bij deze band kunt verwachten. The Arc combineert hiphop met poprock en funk. Frontman is Noah Smith, voorheen bekend van Stereo. De Haagse rockband The Hague Idiots is een van de jongste bands van Den Haag. Onlangs brachten de jongens een eerste videoclip uit bij het nummer ‘School’s out’ , een van de eerste eigen nummers van de band. The Dirty Reminders is een 50’s rock’n roll feestband. Dat word teen heerlijk oldschool feestje. Het duo Tarzan’s My Daddy, bestaande uit Suzanne Jalink (gitaar/zang) en Nienke Kollias (drums/zang), maakt rock met tweestemmige zang en pakkende melodieën. Tot slot is ook de Roemeense saxofonist en jazzmuzikant Catalin Milea op dit podium te vinden.