Festivalkriebels 2013: Programma nieuw Embassy Festival bekend

Eerste editie op zaterdag 7 september

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het in 2012 georganiseerde The European Life I Live krijgt dit jaar een vervolg met het Embassy Festival. Op het Lange Voorhout is op zaterdag 7 september een dagvullend programma te bezoeken, bestaande uit muziek, kunst, theater, eten & drinken, debatten en lezingen. Met het festival wil de organisatie laten zien welke culturen Den Haag allemaal rijk is. Het programma van het Embassy Festival is inmiddels bekend.

Bezoekers van het  Embassy Festival worden op het Lange Voorhout rondgeleid langs de vele culturen die Den Haag in huis heeft. Zo presenteren ambassades en organisaties zich op de International Market waar ook letterlijk cultuur kan worden geproefd. Naast hapjes en drankjes uit onder andere Griekenland, Nieuw Zeeland, Finland en diverse Balkanlanden kan het publiek rekenen op een flinke dosis muziek verspreid over twee podia. Op het podium voor jazz en klassieke muziek vind je violiste Frederieke Saeijs, de Zweedse luit-virtuoos Karl Nyhlin, de Canadese sopraan Stefanie True, de Belgische percussionist Koen Plaetinck, Australische saxofoniste Amy Dickson, dirigent Simon Murphy (New Dutch Academy), de Oekraïnse operazangeres Julia Kogan en de Noorse accordeonist Frode Haltli met het Nederlandse Rembrandt Frerichs Trio op het programma.
 
De liefhebber van popmuziek kan terecht bij het podium aan de andere kant van het festivalterrein, waar ook elementen van folk, jazz en singer-songwriter-muziek aan bod komen. Hier staat onder andere de Haagse hiphopartiest Jon Tarifa (geboren in Albanië) op het programma. Daarnaast zijn er ook optredens van flamencogroep Primos Del Norte, Het Poolse jazztrio M.T.T. Trio met trompettist Piotr Wojtasik, het Fins/Nederlandse indiefolktrio Town Of Saints, de Zweedse soulzanger Samson For President, de Turkse jazzpopzanger Karsu en de Noorse muzikant Petter Carlsen met het Nederlandse Red Limo String Quartet. Een dansintermezzo is er door Hari uit India.
 
Embassy Festival 2013
Zaterdag 7 september, Lange Voorhout (Den Haag)
Tijd: 12.00-21.00 uur / gratis entree