Nieuwe editie van The Hague Bandstand in maart

Met Piñata, Neighbour Neighbour, Volle Toeren en Vuigtuig

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Er staat weer een editie van The Hague Bandstand op het programma. Op vrijdag 8 maart vindt deze plaats in het Koorenhuis met optredens van Piñata, Neighbour Neighbour, Volle Toeren en Vuigtuig. Deze vier acts presenteren zich aan het panel die de acts vervolgens voorziet van feedback. Het panel bestaat dit keer uit Marin van Campen (Waterpop), Ramon Fehling (Schollenpop) en Lars Kelpin (GRAP). Na afloop is er een afsluitende netwerkborrel waar iedere geïnteresseerde welkom is. The Hague Bandstand begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Piñata is begin 2012 ontstaan en heeft als thuisbasis het F.A.S.T. Surfdorp. De verschillende muzikale achtergronden van de zes bandleden heeft geleid tot een mix van reggae, pop, ska, hiphop en surf. Bands als The Cat Empire, Sublime, Groundation en Everlast zijn goede inspiratiebronnen voor het eigen werk. Het debuutalbum wordt in het voorjaar verwacht.
 
Dezelfde jongens, maar nu een stukje ouder en wijzer. Vroeger wilden ze zo hard en zo snel mogelijk spelen, nu draait het echt om de liedjes. Voorheen bekend als So What maakte de band vorig jaar een frisse doorstart onder de naam Neighbour Neighbour, met nieuwe nummers en tonnen ambitie. Neighbour Neighbour grijpt je bij de kloten of daar waar je het liefst gegrepen wordt.
 
Volle Toeren ontstond in 2008 nadat de groep T.I.C zich opsplitste in 2006. Volle Toeren bestaat uit twee rappers/beatmakers genaamd: Eclips en Eqnox. De jongens waren betrokken bij de organisatie van Rokkesteen. Sindsdien zijn zij bezig geweest zich te ontwikkelen op muzikaal gebied en het creëren van een eigen geluid. Hun eerste promo EP ‘Voor Het Zingen De Kerk Uit’ is te downloaden op hun site.
 
De vijf heren van het Haagse Vuigtuig bestoken de Nederlanden sinds 2009 met hun obscure, pakkende Nederrock die bekend staat als rauw, cult en duister. Beklemmende chansons over dode rocksterren, travestieten, en verzamelwoede nemen u mee naar de groteske kanten van het leven. Verschillende invloeden van de rock uit de jaren '60 en '70 zijn terug te horen. Curieuze teksten, kermisachtige orgelpartijen en een accordeon, overgoten met een grillige rock 'n roll-saus.