Haagse garagerockband Spider Rico herrezen

Zaterdag 6 april te zien in de Zwarte Ruiter

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De geruchten gonsden al een tijdje door het Haagse, maar vandaag kwam het nieuws dan officieel naar buiten: Spider Rico is terug. De Haagse garagerockers hielden er in 2007 na tien jaar mee op, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dennie (Dennis Weening), Lennie (Lennard Kruithof), Leffie (Detlef Villerius) en Bassie (Bas de Wit) staan op zaterdag 6 april op het podium van de Zwarte Ruiter, dat dan het 25-jarig bestaan viert.

Spider Rico wordt in 1997 opgericht. Het Haagse Motorwolf Records was meteen al onder de indruk en bracht de ep ‘Lazy Girl’ uit op het label. Toen het album ‘Garage Sale’ verscheen bij Livingroom Records waren alle verwachten meer dan ruimschoots ingelost. Festivals als Eurosonic Noorderslag, KoninginneNach, Waterpop, Impolite Garage Fest en ZXZW prijken op het cv. Het spoor van optredens dat zij achterlieten werd bestempeld met “geniaal”, “legendarisch” en “exploderend energiek”. In 2007 gaat na lange stilte de stekker er dan toch echt uit. Een optreden op 6 oktober in de Zwarte Ruiter vormt het laatste wapenfeit. Tot nu. De band besluit na vijf jaar weer een oefenhok in te duiken. De sessie pakt goed uit en sindsdien is de Spider Rico-legende weer springlevend.
 
Spider Rico gaat verder met het verspreiden van ruige, dirty rock. Het geluid  van Spider Rico is vuig, onaangepast, bruut en bewust lelijk, omwikkeld in een opwindend en energiek optreden. De blikkerige, rauwe producties en de afwisseling tussen snellere en meer midtempo stukken maken het geheel af. In het kader van het 25-jarig jubileum van de Zwarte Ruiter is de band daar op 6 april te zien. De aanvang is 23.00 uur.