3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Nieuwe EP van Prinsenkind / Kerstsingle van Xander van Dijk / Acoustic Alley's jaarplanning / Nieuwe videoclip Chabliz / The Wall of Death op Carnivale

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Nieuwe EP van Prinsenkind
'Dansen door de Duisternis' heet de nieuwste EP van Prinsenkind en komt op 1 januari 2014 uit. Prinsenkind is een samenwerking tussen Nik van den Berg (F) en Sander van Dijck (San Holo). Op de vijf tracks krijgen de twee heren steun van onder andere Tim Hofman (debroervanroos) en Damion Grey (F). Van de nieuwe EP is al eerder het nummer 'Dansmachine' op Youtube verschenen maar die werd door het videoplatform verwijderd omdat er te veel bloot in voorkwam. De gehele EP staat vanaf 1 januari op Youtube en zal volgens eigen zeggen verschijnen met een 'begeleidende, doorlopende video die wederom spraakmakend zal zijn.

Kerstsingle van Xander van Dijk
Leidse singer-songwriter en producer Xander van Dijk kwam vorig week met zijn nieuwe kerstsingle 'After All (It's Christmas Time)'. Het nummer is gemasterd door Jeffrey de Gans, bekend van onder andere Flinke Namen en Jeugd van Tegenwoordig. Luister hieronder naar het nummer:

Acoustic Alley's jaarplanning
Acoustic Alley is er al vroeg bij met de jaarplanning van 2014. "Zodat jullie je vakanties, bevallingen en staatsbezoeken er een beetje omheen kunnen plannen."
8 januari 2014, Albert Niland
10 januari 2014
, Henk Hofstede & Robert Jan Stips
24 januari 2014
, Singersongwriteravond
7 februari 2014,
Birds of Chicago
21 februari 2014,
Lynn Miles
7 maart 2014,
Diana Jones
14 maart 2014,
Joseph Parsons Band
4 april 2014,
Ad Vanderveen / JP den Tex
18 april 2014, Krista Detor

23 april 2014,
Tish Hinojosa & Anny Celsi
9 mei 2014,
Hans Theessink
23 mei 2014,
Singersongwriteravond
12 oktober  2014,
Martyn Joseph
7 november 2014, Josienne Clarke & Ben Walker
Voor actuele updates kijk op www.acousticalley.nl

Nieuwe videoclip Chabliz
Chabliz heeft 22 december een nieuwe videoclip uitgebracht en heet 'Imitating Angels'. De clip is gemaakt door filmmaakster Riske de Vries en wordt door henzelf genoemd als een "(dit keer) toegankelijk pop-rockliedje in de New Romantic / dreampop stijl met wat invloeden van New Wave, 80's en gothicrock / alternative". Luister het nummer zelf hieronder:

The Wall of Death op Carnivale
Het Huijgenspark vlak bij Station Hollands Spoor staat 28, 29 en 30 december weer in het teken van acts en attracties bij Carnivale. Voor 6 euro bevind je je tussen eeuwenoude circusattracties, zoals de vrouw met de baard, het vlooiencircus of vuurkunstenaars. Op het terrein zijn de raarste dingen te beleven. Na zo een veertig jaar is ook weer The Wall of Death terug in Den Haag: motorrijders die op antieke motorfietsen spelen met de zwaartekracht tegen de stijle wanden.