De warme klanken van The Leisure Society De warme klanken van The Leisure Society

Britse Folkpopband zet degelijke show neer

, Ramon Keyzer | Foto's: Jan Rijk

De warme klanken van The Leisure Society

Britse Folkpopband zet degelijke show neer

Ramon Keyzer | Foto's: Jan Rijk ,

In 2011 stond The Leisure Society nog op het Walk The Line festival, het helaas ter zielen gegane kleine broertje van Crossing Border. Vandaag openen deze Britten de tweede dag van Crossing Border in The Raven, het hoofdpodium van het Nationaal Toneel Gebouw. Live weet deze Britse folkpopband ook op momenten best te rocken en zorgt voor een steeds voller lopende zaal. De warme sprankelende tonen zorgen ervoor dat de mensen komen en niet meer weg gaan.

HET CONCERT
The Leisure Society, Crossing Border, The Raven, zaterdag 16 november 2013
 
DE MUZIEK
The Leisure Society heeft duidelijk twee gezichten. Het echte folkgeluid komt vooral naar voren wanneer de dwarsfluitiste en violist een prominente rol spelen. Bij sommige nummers hoor je bijna dansbare Ierse feestfolk. De dwarsfluit zorgt ook voor een fijn sereen geluid. Bij vlagen wordt het zelfs orkestraal wanneer de violist weer inhaakt. Zonder deze twee begenadigde muzikanten is de band uit Brighton een lekker catchy poprockbandje. Soms met wat gierende gitaren maar altijd vrolijk en opliftend. Op pas de tweede dag van de tour spettert het spelplezier van het podium. De ruimte tussen de nummers door wordt vrolijk babbelend opgevuld door de stuk voor stuk sympathieke Britten.
 
HET NUMMER
"You have great health service here", vertelt de toetsenist die gisteren zijn voet heeft gebroken op de eerste tourdag in Hasselt. "Yeah, they have strong beer there, that's the story to this song." En dus wordt het nummer 'We were wasted' aan hem opgedragen. Subtiel beginnend met zacht gitaarspel bijgestaan door viool en dwarsfluit. Een zeer goed popliedje dat met enkele blazers nog grootser en indrukwekkender zou zijn. Een kippenvelmomentje.
 
PLUS
Live weet de band de energie die op plaat nog weleens ontbreekt erg goed over te brengen. De band is innemend, sympathiek en de liedjes steken stuk voor stuk goed in elkaar.
 
MIN
De band speelt over de gehele linie goed en degelijk maar weet dat beetje extra niet te brengen. Een echte uitschieter in de setlist ontbreekt vanavond.

HET OORDEEL
The Leisure Society zet een goede degelijke show neer, niks meer maar ook zeker niks minder.

HET CIJFER
7
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag