Chloe Charles intens, meeslepend en emotioneel

Kippenvelmomentjes in een bomvolle zaal

Marleen Stoker | Foto's: Wouter Vellekoop ,

De Canadese Chloe Charles is een van de eerste act op de vrijdagavond van Crossing Border. De singer-songwriter bracht onlangs haar debuutalbum ‘Break the Balance’ uit. Gevoelige, meeslepende muziek die je af en toe een koude rilling over je rug bezorgt. Chloe en haar bandleden zorgen voor duistere momentjes, maar sentiment voert de boventoon.

HET CONCERT
Chloe Charles, Crossing Border, Heartbeat Hotel, vrijdag 15 november 2013
 
DE MUZIEK
De Canadezen zetten de ultieme combinatie tussen pop en klassiek neer. De bezetting is beperkt: vocals, toetsen en twee violen. Toch maken ze samen een ijzersterk geluid, waarbij er goed wordt afgewisseld tussen rustigere en lichtelijk meer opzwepende nummers. Het lijkt of er een opbouw in kwaliteit en gevoeligheid in zit. Bij bijna ieder nummer heeft ze een verhaal te vertellen. Aan het begin van de show gaat het over een waarzegster die haar bezocht in haar hotelkamer, richting het einde over vijf familieleden die ze in zeer korte tijd achter elkaar verloor. Hoe intenser het verhaal, hoe intenser en beter ze zingt.
 
HET NUMMER
‘Child’ is een nummer dat door alle leden van de band met zang wordt begeleid, er komt verder slechts een gitaar aan te pas. Het is gebaseerd op woorden van haar moeder en stuurt uiterst emotionele signalen de zaal in.
 
PLUS
Cloe's stem, die ze echt opmerkelijk goed onder controle heeft, klinkt prachtig bij de muziek die ze maakt. De viool smelt helemaal samen met de boterzachte manier waarop ze zingt.
 
MIN
Je moet voor deze muziek in de stemming zijn. Er gaat namelijk een zekere droevigheid van uit en is vrij zware kost voor de vroege vrijdagavond.
 
HET OORDEEL
Nog maar een maand geleden stond ze voor het eerst voor een groot publiek te spelen en toch staat ze blinkend van het zelfvertrouwen in het Heartbreak Hotel. Haar wolkjesachtige stem ontroert, in de zaal wisselt niemand een woord. Chloe heeft een bepaalde charme. Ze bewijst dat klassiek en pop prima tot elkaar kunnen komen. 
 
CIJFER
8